Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!news
.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kasia" <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gołąbki
Date: Sat, 1 Mar 2003 13:50:27 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 52
Message-ID: <b3q9s8$afm$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b3ohsp$aj1$1@atlantis.news.tpi.pl> <b3q8v6$6ar$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa237.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1046522569 10742 217.98.171.237 (1 Mar 2003 12:42:49
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 1 Mar 2003 12:42:49 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:143678
Ukryj nagłówki
aha grzybki jeśki sa suszone to oczywicie najpierw podgotowujemy aż zmiękna
i będzie je mozna pokroić , a potem podsmażamy jesli ktos chce ale juz
niekoniecznie.dobra stroną podgotowania grzybków jest to że z tej wody
grzybowej robimy pyszny sos do polania.
Ja goyuje grzyby dwa razy , pierwszy raz tylko do pirwszych bąbelków po to
tylko aby odpadły wszystkie brudy odlewam to, apotem juz troszke dłużej( ale
aby nie straciły całego aromatu )żeby zmiekły do krojenia
--
Kasia (Rzeszów)
Użytkownik "Kasia" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b3q8v6$6ar$1@atlantis.news.tpi.pl...
> z NAM DWA FARSZE RYZOWE jeden mię sny , rugi grrzybowy, więc
> 1 ryż ugotowany na sypko (chyba że się nie uda ;) ale to nic) mieszmy z
> mielonym mięsem ( rodzaj mięsa do wyboru, choć ja osobiście najlepiej
lubie
> z wieprzowym), dodajemy zezłoconą pokkrojoną w kostke cebulkę, jajko
surowe,
> sól ,pieprz i jeśli ktos lubi zioła typu majeranek, rozmarym itp.mieszamy
to
> wszystko najlepiej łapą żeby masa była zwarta i nadziewamy, nedziewmy.
> potem kładziemy ciasno upychając do rondla i gotowe.
> 2 drugi farsz rózni sie tylko tym że zamiast mięsa dodajemy pokrojone
> drobno i podsmażone grzybki a ich rodzaj zalezy od smaków i zasobności
> portfela robiącego. Najprosciej oczywiście kupic pieczarki.co do cebulki w
> tej wersji zdania sa podzielonem i słusznie zreszta bo czasami jej smak
może
> przyćmić aromat grzybków.
>
>
>
> --
> Kasia (Rzeszów)
> Użytkownik "Sylwia" <S...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b3ohsp$aj1$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Witam wszystkich
> >
> > Jutro sobota i planuję zrobić gołąbki,wiem że to nie jest chyba aż tak
> > bardzo skąplikowane,
> > ale mam nadzieje że znajdzie się jakaś dobra dusza , która poda mi
przepis
> > na gołąbki z farszem ryżowym
> >
> > bardzo dziękuję
> > Sylwia
> >
> >
>
>
|