Data: 2003-03-01 12:34:56
Temat: Re: Gołąbki
Od: "Kasia" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
z NAM DWA FARSZE RYZOWE jeden mię sny , rugi grrzybowy, więc
1 ryż ugotowany na sypko (chyba że się nie uda ;) ale to nic) mieszmy z
mielonym mięsem ( rodzaj mięsa do wyboru, choć ja osobiście najlepiej lubie
z wieprzowym), dodajemy zezłoconą pokkrojoną w kostke cebulkę, jajko surowe,
sól ,pieprz i jeśli ktos lubi zioła typu majeranek, rozmarym itp.mieszamy to
wszystko najlepiej łapą żeby masa była zwarta i nadziewamy, nedziewmy.
potem kładziemy ciasno upychając do rondla i gotowe.
2 drugi farsz rózni sie tylko tym że zamiast mięsa dodajemy pokrojone
drobno i podsmażone grzybki a ich rodzaj zalezy od smaków i zasobności
portfela robiącego. Najprosciej oczywiście kupic pieczarki.co do cebulki w
tej wersji zdania sa podzielonem i słusznie zreszta bo czasami jej smak może
przyćmić aromat grzybków.
--
Kasia (Rzeszów)
Użytkownik "Sylwia" <S...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b3ohsp$aj1$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich
>
> Jutro sobota i planuję zrobić gołąbki,wiem że to nie jest chyba aż tak
> bardzo skąplikowane,
> ale mam nadzieje że znajdzie się jakaś dobra dusza , która poda mi przepis
> na gołąbki z farszem ryżowym
>
> bardzo dziękuję
> Sylwia
>
>
|