Data: 2003-03-01 12:50:27
Temat: Re: Gołąbki
Od: "Kasia" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
aha grzybki jeśki sa suszone to oczywicie najpierw podgotowujemy aż zmiękna
i będzie je mozna pokroić , a potem podsmażamy jesli ktos chce ale juz
niekoniecznie.dobra stroną podgotowania grzybków jest to że z tej wody
grzybowej robimy pyszny sos do polania.
Ja goyuje grzyby dwa razy , pierwszy raz tylko do pirwszych bąbelków po to
tylko aby odpadły wszystkie brudy odlewam to, apotem juz troszke dłużej( ale
aby nie straciły całego aromatu )żeby zmiekły do krojenia
--
Kasia (Rzeszów)
Użytkownik "Kasia" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b3q8v6$6ar$1@atlantis.news.tpi.pl...
> z NAM DWA FARSZE RYZOWE jeden mię sny , rugi grrzybowy, więc
> 1 ryż ugotowany na sypko (chyba że się nie uda ;) ale to nic) mieszmy z
> mielonym mięsem ( rodzaj mięsa do wyboru, choć ja osobiście najlepiej
lubie
> z wieprzowym), dodajemy zezłoconą pokkrojoną w kostke cebulkę, jajko
surowe,
> sól ,pieprz i jeśli ktos lubi zioła typu majeranek, rozmarym itp.mieszamy
to
> wszystko najlepiej łapą żeby masa była zwarta i nadziewamy, nedziewmy.
> potem kładziemy ciasno upychając do rondla i gotowe.
> 2 drugi farsz rózni sie tylko tym że zamiast mięsa dodajemy pokrojone
> drobno i podsmażone grzybki a ich rodzaj zalezy od smaków i zasobności
> portfela robiącego. Najprosciej oczywiście kupic pieczarki.co do cebulki w
> tej wersji zdania sa podzielonem i słusznie zreszta bo czasami jej smak
może
> przyćmić aromat grzybków.
>
>
>
> --
> Kasia (Rzeszów)
> Użytkownik "Sylwia" <S...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b3ohsp$aj1$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Witam wszystkich
> >
> > Jutro sobota i planuję zrobić gołąbki,wiem że to nie jest chyba aż tak
> > bardzo skąplikowane,
> > ale mam nadzieje że znajdzie się jakaś dobra dusza , która poda mi
przepis
> > na gołąbki z farszem ryżowym
> >
> > bardzo dziękuję
> > Sylwia
> >
> >
>
>
|