Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate
.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "ania" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gril
Date: 23 Jul 2004 14:53:30 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 27
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <cdo1cg$3cd$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1090587210 9038 213.180.130.18 (23 Jul 2004 12:53:30
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Jul 2004 12:53:30 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 212.160.172.70, 192.168.243.39
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208660
Ukryj nagłówki
polecam "potato salad"
głównym skladnikiem są oczywiście ziemniaki
ilość w zależności od potrzeb
gotujesz obrane, pokrojone w duże ćwiartki (lub w mundurkach, a kroisz później)
do odparzonych ziemniaków dorzucasz:
- pokrojone (nie za drobno) gotowane jajka - 3-5
- pokrojone w kostkę ogórki małosolne lub korniszony (nie żałować, łamią mdły
smak ziemniaków i jajek, więc min. 5 średnich sztuk)
- pokrojony w pół-krążki por - ilość w zależności od preferencji smakowych lub
zaawansowania problemów z przewodem pokarmowym
- sól, świeży pieprz, może być cytryna do smaku
- majonez (może być połączony z jogurtem - sałatka będzie lżejsza, choć nie
taka smaczna)
na wierzch sypiesz zieleń, tj. posiekany szczypiorek, pietruszkę i koperek, nie
żałując, im więcej tym lepiej (można wsypać do środka i wymieszać, ale sałatka
nie jest tak efektowna - albo częśc do środka i część na wierzch - to chyba
optymalne rozwiązanie)
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|