Data: 2001-07-28 07:39:59
Temat: Re: Help! Brokuly...
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:1ex6y3p.1wsi4831qxzk3aN%w...@t...com.pl...
Jadlam kiedys kalafior na zimno z majponezem, dobre bylo, ale brokuly?
> Brokuly ugotowane na zimno -- jak najbardziej, ale surowych, nie
> probowalem.
> Wladyslaw
a ja probowalam - w surowce Ani podanej onegdaj przez Krysie Opakowana, byly
tarte na duzych oczkach tarki
poczekaj zaraz
znajde..............................................
........................
....................................................
........................
......
..........................................o juz mam:
"...
Zetrzec na tarce ze 2 marchewki (grubo). Pociac same
glowki/paczki brokula, nie lodygi tylko te malutkie peczki, Tak,
zeby byla drobna sieczka. Anka dodawala chyba mouli, czyli taka
biala wielka rzodkiew. Ja zamienilam to na jednego pora drobno
posiekanego. Lodygi brokula tez zetrzec na tarce (tyle, ile sie
da, te zewnetrza nie lubia sie scierac). Posikac sokiem z cytryny
(sporo), jako tez oliwa i dodac ODROBINKE majonezu. Chodzi o to,
zeby surowka nie byla majonezowa. Acha, posolic.
Takie to dobre, ze w domu robie strasza tego miche i jem 2 dni .
Krysia
K.T. - starannie opakowana"
znajdowala Jola L-L:)))
|