Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!newsm
m00.sul.t-online.com!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: waldemar z domu <w...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Help !!! (Christmas cookies)
Date: Wed, 19 Dec 2001 22:07:50 +0100
Organization: w domu
Lines: 41
Message-ID: <9vqvi8$ekk$02$1@news.t-online.com>
References: <9vqv1a$6fu$1@news.tpi.pl>
Reply-To: w...@t...de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.t-online.com 1008796041 02 14996 4A7FTUqbSOAVKq 011219 21:07:21
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
User-Agent: KNode/0.6.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:88464
Ukryj nagłówki
> W jendym z konspektow do lekcji o Swietach Bozego Narodzenia znalazlam
> przepis na Christmas cookies. Problem polega na tym, ze pojawia sie tam
> nazwa pewnego produktu: "white corn syrup".
> Co to takiego jest? Jak to przetlumaczyc dzieciom? A moze da sie to czyms
> innym zastapic? Bardzo prosze o pomoc.
> A oto przepis w calosci:
> 2 cups sugar
> 1/2 cup water
> 1/2 cup white corn syrup
> 1 egg white stiffly beaten
> 1 teaspoon vanilla
> 1/2 cup broken nut meats (optional)
> pinch of salt
> food coloring (optional)
>
> Beat the egg white in a large bowl and set aside.
> In a saucepan, boil the sugar, water and syrup
> while stirring gently. The mixture is done at 235
> degrees or if it forms a soft ball when a tablespoon
> full is dropped into cold water. Pour the
> mixture over the beaten egg white, beating continually.
> Add vanilla, nuts and a pinch of salt. Add a few drops
> of red or green food coloring if desired.
> Beat this mixture until it is almost hard, then drop by
> the teaspoonful onto waxed paper.
zajrzyj tu:
http://www.orst.edu/food-resource/sugar/corn.html
może jakąś mieszanką zastąpić? Cukier gronowy i jeszcze coś? Skład White
Corn Sirup przypomina skład miodu sztucznego (to w końcu prawie to samo)
tylko jest bardziej płynny.
Aha, nie zapomnij przeliczyć stopni!!!! Tu masz Fareinheity, na nasze
będzie to około 100 stopni (to trochę więcej, 100C == 212F, no to 110 C
damy ;-))
Waldek
|