« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-11-26 22:01:39
Temat: Re: I wogle atam!Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:49:13 +0100, Paulinka napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:31:22 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> XL pisze:
>>>> Pyzy robię na jutro, smaka mam. Nie gorzknieć mi tu!
>>>> :-)
>>> A to chyba na kuchnię powinnaś puścić.
>>
>> A tam, zaraz bym musiała przepis podac przecież, a ja tylko
>> psychologicznie tu działam :-)
>
> Że takie skomplikowane tworzysz menu,
Raczej proste chyba :-)
> a inni do MC'Donalds'a chodzą?
> Czuję się dobita. Wczoraj rosół i sola z surówką i łazanki na dzisiaj.
Łazanki mówisz? Ach, chodzą za mną, takie z kapustą i mięsem, zapiekane na
złoto... Dobra, wpisuję w terminarz najbliższy.
U mnie dziś był rosół też, a na drugie polędwiczki wieprzowe w fajny sposób
przyrządzone (na weselu córki były podane i podpytałam o przepis) plus
surówka z marchewki z oliwą, chrzanem i cytryną.
> A
> dzisiaj łazanki zjedli zamiast zupy, jutro na obiad barszcz biały i
> pierogi ruskie.
Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku, barszczyk czerwony czysty.
I szarlotttttttkaaaaaa......
:-)
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-11-26 22:06:08
Temat: Re: I wogle atam!XL pisze:
> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:49:13 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:31:22 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>
>>>> XL pisze:
>>>>> Pyzy robię na jutro, smaka mam. Nie gorzknieć mi tu!
>>>>> :-)
>>>> A to chyba na kuchnię powinnaś puścić.
>>> A tam, zaraz bym musiała przepis podac przecież, a ja tylko
>>> psychologicznie tu działam :-)
>> Że takie skomplikowane tworzysz menu,
>
> Raczej proste chyba :-)
Klasyczne pyzy? Od groma roboty, wolę kupne.
>> a inni do MC'Donalds'a chodzą?
>> Czuję się dobita. Wczoraj rosół i sola z surówką i łazanki na dzisiaj.
>
> Łazanki mówisz? Ach, chodzą za mną, takie z kapustą i mięsem, zapiekane na
> złoto... Dobra, wpisuję w terminarz najbliższy.
> U mnie dziś był rosół też, a na drugie polędwiczki wieprzowe w fajny sposób
> przyrządzone (na weselu córki były podane i podpytałam o przepis) plus
> surówka z marchewki z oliwą, chrzanem i cytryną.
Ja z marchewki robię na słodko ze śmietaną.
>> A
>> dzisiaj łazanki zjedli zamiast zupy, jutro na obiad barszcz biały i
>> pierogi ruskie.
>
> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku, barszczyk czerwony czysty.
>
> I szarlotttttttkaaaaaa......
Nie potrafię upiec ciasta. Żadnego nawet z torebki.
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-11-26 22:09:20
Temat: Re: I wogle atam!On 26 Lis, 23:01, XL <i...@g...pl> wrote:
> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku,
W piatek??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-11-26 22:13:15
Temat: Re: I wogle atam!Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:06:08 +0100, Paulinka napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:49:13 +0100, Paulinka napisał(a):
> Klasyczne pyzy? Od groma roboty, wolę kupne.
Ej, nie. Robota żadna, jak się ma sokowirówkę, co Ty. 20 minut wszystkiego
i już się gotują. Tylko farsz warto zrobić np poprzedniego dnia. Mięsko z
rosołu wykorzystane przy okazji :-)
>
>>> a inni do MC'Donalds'a chodzą?
>>> Czuję się dobita. Wczoraj rosół i sola z surówką i łazanki na dzisiaj.
>>
>> Łazanki mówisz? Ach, chodzą za mną, takie z kapustą i mięsem, zapiekane na
>> złoto... Dobra, wpisuję w terminarz najbliższy.
>> U mnie dziś był rosół też, a na drugie polędwiczki wieprzowe w fajny sposób
>> przyrządzone (na weselu córki były podane i podpytałam o przepis) plus
>> surówka z marchewki z oliwą, chrzanem i cytryną.
>
> Ja z marchewki robię na słodko ze śmietaną.
Ja robię różnie - najbardziej lubię po prostu pół na pół z kiszoną kapustą,
do tego jabłko i cukier. Śmietany do surówek nie używam, bo mi "zamazuje"
kolory. Uzywam jej tylko do mizerii i sałaty.
>
>>> A
>>> dzisiaj łazanki zjedli zamiast zupy, jutro na obiad barszcz biały i
>>> pierogi ruskie.
>>
>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku, barszczyk czerwony czysty.
>>
>> I szarlotttttttkaaaaaa......
>
> Nie potrafię upiec ciasta. Żadnego nawet z torebki.
Też nie umiem upiec ciasta z torebki - z wyjątkiem piernika dr Oetkera, a
i to wzbogacam go po swojemu, przede wszystkim walę do niego mnóstwo miodu
i bakalii, wychodzi taki piernikowy, ciężki, wilgotny od miodu i bakalii
keks.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-11-26 22:15:52
Temat: Re: I wogle atam!Dnia Thu, 26 Nov 2009 14:09:20 -0800 (PST), Hanka napisał(a):
> On 26 Lis, 23:01, XL <i...@g...pl> wrote:
>
>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku,
>
> W piatek??
A co?
Nie wiesz, że post nie musi polegac na odmawianiu sobie akurat mięsa?
Polega na odmawianiu sobie różnych ulubionych rzeczy i rozrywek,
niekoniecznie żarcia.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-11-26 22:19:08
Temat: Re: I wogle atam!XL pisze:
> Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:06:08 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:49:13 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> Klasyczne pyzy? Od groma roboty, wolę kupne.
>
> Ej, nie. Robota żadna, jak się ma sokowirówkę, co Ty. 20 minut wszystkiego
> i już się gotują. Tylko farsz warto zrobić np poprzedniego dnia. Mięsko z
> rosołu wykorzystane przy okazji :-)
Ja tak robię kluchy z mięsem (ciasto kopytkowe). Za dużo ziemniaków z
poprzedniego dnia plus mięcho z rosołu i jest gotowe danie.
>>>> a inni do MC'Donalds'a chodzą?
>>>> Czuję się dobita. Wczoraj rosół i sola z surówką i łazanki na dzisiaj.
>>> Łazanki mówisz? Ach, chodzą za mną, takie z kapustą i mięsem, zapiekane na
>>> złoto... Dobra, wpisuję w terminarz najbliższy.
>>> U mnie dziś był rosół też, a na drugie polędwiczki wieprzowe w fajny sposób
>>> przyrządzone (na weselu córki były podane i podpytałam o przepis) plus
>>> surówka z marchewki z oliwą, chrzanem i cytryną.
>> Ja z marchewki robię na słodko ze śmietaną.
>
> Ja robię różnie - najbardziej lubię po prostu pół na pół z kiszoną kapustą,
> do tego jabłko i cukier. Śmietany do surówek nie używam, bo mi "zamazuje"
> kolory. Uzywam jej tylko do mizerii i sałaty.
Z kiszoną też. Moja mam miała złotą zasadę. Na talerzu jest główne danie
a oprócz tego minimum 2,3 surówki. Ja stosuję z powodzeniem.
>>>> A
>>>> dzisiaj łazanki zjedli zamiast zupy, jutro na obiad barszcz biały i
>>>> pierogi ruskie.
>>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku, barszczyk czerwony czysty.
>>>
>>> I szarlotttttttkaaaaaa......
>> Nie potrafię upiec ciasta. Żadnego nawet z torebki.
>
> Też nie umiem upiec ciasta z torebki - z wyjątkiem piernika dr Oetkera, a
> i to wzbogacam go po swojemu, przede wszystkim walę do niego mnóstwo miodu
> i bakalii, wychodzi taki piernikowy, ciężki, wilgotny od miodu i bakalii
> keks.
Mój imieninowy sernik na zimno z torebki czyściłam długo w lodówce.
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2009-11-26 22:20:01
Temat: Re: I wogle atam!XL pisze:
> Dnia Thu, 26 Nov 2009 14:09:20 -0800 (PST), Hanka napisał(a):
>
>> On 26 Lis, 23:01, XL <i...@g...pl> wrote:
>>
>>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku,
>> W piatek??
>
> A co?
> Nie wiesz, że post nie musi polegac na odmawianiu sobie akurat mięsa?
> Polega na odmawianiu sobie różnych ulubionych rzeczy i rozrywek,
> niekoniecznie żarcia.
Czyli, że się w piątek nie kochacie :>
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2009-11-26 22:20:38
Temat: Re: I wogle atam!On 26 Lis, 23:15, XL <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 26 Nov 2009 14:09:20 -0800 (PST), Hanka napisał(a):
> > On 26 Lis, 23:01, XL <i...@g...pl> wrote:
> > > Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku,
> > W piatek??
> A co?
> Nie wiesz, że post nie musi polegac na odmawianiu sobie akurat mięsa?
> Polega na odmawianiu sobie różnych ulubionych rzeczy i rozrywek,
> niekoniecznie żarcia.
Nie stac Cie i dorabiasz ideologie,
powiedzieliby pregierzanie.
No ale, smacznego.
http://mateusz.pl/pow/020213.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2009-11-26 22:27:15
Temat: Re: I wogle atam!Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:19:08 +0100, Paulinka napisał(a):
> Path: news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!
news.nask.org.pl!newsfeed.atman.pl!not-for-mail
> From: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl>
> Newsgroups: pl.sci.psychologia
> Subject: Re: I wogle atam!
> Date: Thu, 26 Nov 2009 23:19:08 +0100
> Organization: ATMAN
> Lines: 49
> Message-ID: <hemulj$ues$12@node2.news.atman.pl>
> References: <1mjkgfzbjxj8o$.tgw3qel9m5o$.dlg@40tude.net>
<hemrs1$ues$6@node2.news.atman.pl> <12p9ao1jyzbtp.1ii485q2f0oi8$.dlg@40tude.net>
<hemstg$ues$8@node2.news.atman.pl> <1wg8av0ckeaj4$.ljwqojf5xw5o$.dlg@40tude.net>
<hemtt7$ues$10@node2.news.atman.pl> <1f9eek1a898e2$.phgl40xzv44l$.dlg@40tude.net>
> NNTP-Posting-Host: nat3.finemedia.pl
> Mime-Version: 1.0
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
> Content-Transfer-Encoding: 8bit
> X-Trace: node2.news.atman.pl 1259273716 31196 188.122.20.27 (26 Nov 2009 22:15:16
GMT)
> X-Complaints-To: u...@a...pl
> NNTP-Posting-Date: Thu, 26 Nov 2009 22:15:16 +0000 (UTC)
> User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
> In-Reply-To: <1f9eek1a898e2$.phgl40xzv44l$.dlg@40tude.net>
> Xref: news.gazeta.pl pl.sci.psychologia:1249046
>
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:06:08 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> XL pisze:
>>>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:49:13 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Klasyczne pyzy? Od groma roboty, wolę kupne.
>>
>> Ej, nie. Robota żadna, jak się ma sokowirówkę, co Ty. 20 minut wszystkiego
>> i już się gotują. Tylko farsz warto zrobić np poprzedniego dnia. Mięsko z
>> rosołu wykorzystane przy okazji :-)
>
> Ja tak robię kluchy z mięsem (ciasto kopytkowe). Za dużo ziemniaków z
> poprzedniego dnia plus mięcho z rosołu i jest gotowe danie.
Też bywa. Ale raczej same kopytka, do pieczeni.
>
>>>>> a inni do MC'Donalds'a chodzą?
>>>>> Czuję się dobita. Wczoraj rosół i sola z surówką i łazanki na dzisiaj.
>>>> Łazanki mówisz? Ach, chodzą za mną, takie z kapustą i mięsem, zapiekane na
>>>> złoto... Dobra, wpisuję w terminarz najbliższy.
>>>> U mnie dziś był rosół też, a na drugie polędwiczki wieprzowe w fajny sposób
>>>> przyrządzone (na weselu córki były podane i podpytałam o przepis) plus
>>>> surówka z marchewki z oliwą, chrzanem i cytryną.
>>> Ja z marchewki robię na słodko ze śmietaną.
>>
>> Ja robię różnie - najbardziej lubię po prostu pół na pół z kiszoną kapustą,
>> do tego jabłko i cukier. Śmietany do surówek nie używam, bo mi "zamazuje"
>> kolory. Uzywam jej tylko do mizerii i sałaty.
>
> Z kiszoną też. Moja mam miała złotą zasadę. Na talerzu jest główne danie
> a oprócz tego minimum 2,3 surówki. Ja stosuję z powodzeniem.
U mnie 1 surówka i dwie "niesurówki", może to być jedna marynata oraz jedna
jarzynka na ciepło lub po prostu marynaty - MŚK je lubi, np gruszki w
occie, śliwki w occie i takie tam :-)
>
>>>>> A
>>>>> dzisiaj łazanki zjedli zamiast zupy, jutro na obiad barszcz biały i
>>>>> pierogi ruskie.
>>>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku, barszczyk czerwony czysty.
>>>>
>>>> I szarlotttttttkaaaaaa......
>>> Nie potrafię upiec ciasta. Żadnego nawet z torebki.
>>
>> Też nie umiem upiec ciasta z torebki - z wyjątkiem piernika dr Oetkera, a
>> i to wzbogacam go po swojemu, przede wszystkim walę do niego mnóstwo miodu
>> i bakalii, wychodzi taki piernikowy, ciężki, wilgotny od miodu i bakalii
>> keks.
>
> Mój imieninowy sernik na zimno z torebki czyściłam długo w lodówce.
Na następne imieniny zrób tiramisu. Też bez pieczenia, a jaki efekt!
Podeślę Ci przepis albo sama znajdź.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2009-11-26 22:28:10
Temat: Re: I wogle atam!Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:20:01 +0100, Paulinka napisał(a):
>
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 14:09:20 -0800 (PST), Hanka napisał(a):
>>
>>> On 26 Lis, 23:01, XL <i...@g...pl> wrote:
>>>
>>>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku,
>>> W piatek??
>>
>> A co?
>> Nie wiesz, że post nie musi polegac na odmawianiu sobie akurat mięsa?
>> Polega na odmawianiu sobie różnych ulubionych rzeczy i rozrywek,
>> niekoniecznie żarcia.
>
> Czyli, że się w piątek nie kochacie :>
A mało to innych rzeczy do odmówienia sobie?
;-P
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |