Data: 2011-05-09 14:40:15
Temat: Re: Jaka sól?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 09 May 2011 15:59:19 +0200, Robson napisał(a):
> W dniu 2011-05-09 12:41, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 8 May 2011 18:07:35 +0200, Psot napisał(a):
>>
>>> Sól to podstawa żywienia.
>>
>> Chyba troszku przesadzasz :-)
>
> Tak.
>
>> Sól wcale nie jest potrzebna.
>
> Nie, sól jest bardzo potrzebna, bo tracimy ja z potem.
Miałam na mysli DODATKOWĄ sól.
> A malo soli to
> zaburzenia w gospodarce elektrolitami, a czlowiek dziala na prad.
> Zly jest niedomiar i nadmiar soli.
>
>
>> Jest jej dosyć w zwykłej żywności.
>
> Malo tego, jest jej zdecydowanie za duzo.
>
Pisałam o zwykłej żywności (nieprzetworzonej i niskoprzetworzonej), nie o
fastfudach i półfabrykatach kulinarnych.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
|