Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "DosiaJM" <j...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaki sos do babki ziemniaczanej?
Date: Wed, 30 Jan 2002 11:34:46 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 39
Message-ID: <a38i33$hum$1@news2.ipartners.pl>
References: <a3650e$htb$1@news.tpi.pl> <a38eju$k2g$1@news.tpi.pl>
<3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: 157.25.119.109
X-Trace: news2.ipartners.pl 1012386723 18390 157.25.119.109 (30 Jan 2002 10:32:03
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Jan 2002 10:32:03 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:94077
Ukryj nagłówki
kiszke sie robi w jelitach
bardzo znane w moich regionach
brzmi bleee ale smakuje znakomicie
nigdy nie robilam ale jadlam wiele razy
Pozdrawiam
DosiaJM
Użytkownik "Niunia" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3c57c75b@news.vogel.pl...
>
> > Witam
> > A ja bym pozostała przy czymś prostym:
> > - na zimno - śmietanka kwaśna lekko posolona i poczosnkowana - i już
> > - na ciepło - sosik grzybowy albo tekki gulaszowy (tylko wtedy to już
jest
> > granat a nie jedzenie).
> >
> > Poza tym nie wiem jak wygląda przepis DosiJM na babkę ziemniaczaną, ale
> > będąc jeszcze cielęciną jadłam babkę upieczoną we flaku po żołądku (na
wsi
> > po świniobiciu). Skład jak na placki + malutkie kawałeczki opieczonego
> > boczku, w tym flaku do bryffanki i do piekarnika - I śmietanką z
wierzchu.
> > Boże!! jeszcze mam smak na języku - jeść!!!! a dopiero 10 rano... jak ja
> > wysiedzę w pracy do 16....
> > Joaśka
>
>
> Takie cos to sie chyba kiszka nazywa
> Coś kiedyś Makłowicz na ten temat....
> Niunia
> >
>
>
|