« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-31 19:47:42
Temat: Jakie przetwory z jabłek?Mam dużo jabłek ,raczej twardych,kwasnych,niezbyt dojrzałych,łatwo
rozpadających się podczas gotowania.
Co na zimę warto z nich zrobić,oprócz typowych dżemów,galaretek?
L.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-31 22:46:48
Temat: Re: Jakie przetwory z jabłek?
> Mam dużo jabłek ,raczej twardych,kwasnych,niezbyt dojrzałych,łatwo
> rozpadających się podczas gotowania.
>
> Co na zimę warto z nich zrobić,oprócz typowych dżemów,galaretek?
> L.
winko, a jak się zbrzydnie to przepedzić ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-01 00:50:47
Temat: Re: Jakie przetwory z jabłek?
"Secretgarden" <s...@t...pl> wrote in message
news:5644.0000010d.44f73cdd@newsgate.onet.pl...
> Mam dużo jabłek ,raczej twardych,kwasnych,niezbyt dojrzałych,łatwo
> rozpadających się podczas gotowania.
>
> Co na zimę warto z nich zrobić,oprócz typowych dżemów,galaretek?
> L.
Może to być rosyska PASTYŁA. Dawniej znana i u nas - Marmolada tak
gęsta, że po wylaniu np. na blachę do pieczenia ciast i podsuszeniu może być
trzymana za brzeg i się nie oberwie. Przechowuje się ją zwiniętą w rulonik
(nie sklei się) w wysłanej papierem pergaminowym drewnianej skrzyneczce.
Można pokroic w batony - fantastyczne i zdrowe dla dzieci, ale i
dorosłych...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-09-01 10:49:38
Temat: Re: Jakie przetwory z jabłek?> Co na zimę warto z nich zrobić,oprócz typowych dżemów,galaretek?
Najpierw wino, a potem powstałe wino przepuszczasz przez zestaw rurek i czajnik i
masz przedni bimberek.
*piotr'ek*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-09-01 20:11:39
Temat: Re: Jakie przetwory z jabłek?Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ed80nf$1q3$2@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Secretgarden" <s...@t...pl> wrote in message
> news:5644.0000010d.44f73cdd@newsgate.onet.pl...
> > Mam dużo jabłek ,raczej twardych,kwasnych,niezbyt dojrzałych,łatwo
> > rozpadających się podczas gotowania.
> >
> > Co na zimę warto z nich zrobić,oprócz typowych dżemów,galaretek?
> > L.
>
> Może to być rosyska PASTYŁA. Dawniej znana i u nas - Marmolada tak
> gęsta, że po wylaniu np. na blachę do pieczenia ciast i podsuszeniu może
być
> trzymana za brzeg i się nie oberwie. Przechowuje się ją zwiniętą w rulonik
> (nie sklei się) w wysłanej papierem pergaminowym drewnianej skrzyneczce.
> Można pokroic w batony - fantastyczne i zdrowe dla dzieci, ale i
> dorosłych...
>
I jak sie to robi??
Fiora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |