Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsfee
d.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: KATASTROFA
Date: Wed, 11 Dec 2002 13:25:51 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <at7apa$bj3$1@news.tpi.pl>
References: <01c2a106$f8445a20$8b5a9c95@ZMN059A.if.uj.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pk198.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1039609451 11875 213.76.106.198 (11 Dec 2002 12:24:11 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 11 Dec 2002 12:24:11 +0000 (UTC)
User-Agent: Noworyta News Reader/2.9
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138348
Ukryj nagłówki
Ania Wojciechowska wrote:
> Moi drodzy
> jak wiadomo ostatnio na dworze tegie mrozy ,a ja zapomnialam o
> pozostawionych na balkonie sloikach z papryka,leczem i ogorkami
> konserwowanymi.Dzis rano byly kompletnie zamarzniete,co prawda sloiki nie
> popekaly,ale...
> Czy po rozmrozeniu da sie to jeszcze jesc,czy trzeba juz poczestowac zsyp?
Przede wszystkim - raczej nie strujesz się tymi produktami, ale jeśli
chodzi o smak / konsystencję... Paprykę uduś, dodaj do mięsa albo coś w
tym stylu - po prostu chodzi o jej przyrządzenie/ gotowanie /smażenie,
bo będzie miękka i chyba raczej niezjadliwa. Ogórki będą miękkie, możesz
na wszelki wypadek spróbować czy nie da się ich zjeść, ale sądzę, że
raczej pójdą do zsypu. Leczo - bez problemu, i tak przecież je będziesz
gotowała przed jedzeniem, nie powinno stracić swych wartości smakowych.
Napis przy okazji, jakie były efekty "operacji słoik".
Z poważaniem
PZ
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
|