Data: 2011-04-20 10:17:57
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
Od: "ffiona" <f...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:ikuaes$ji$1@news.onet.pl...
> Witam.
> Jak określić kaloryczność samodzielnie przyrządzanej potrawy?
Ja mam podobny problem. Np. kaloryczność mięsa podawana przez producenta:
mięso indycze 450 g - na opakowaniu podane jest 84 kcal / 100 g. Jednak po
ugotowaniu tegoż mięsa zważyłam je i było go 324 g. I teraz problem: czy mam
liczyć, że to 324 g x 84 kcal, czy jednak 450 g x 84 kcal? Czy kaloryczność
mięsa w stanie surowym jest taka sama jak po ugotowaniu w wodzie tylko, bez
dodatków?
Pozdr.
A.
|