« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-28 18:43:55
Temat: Kasztany - jak?Jak przyrzadzic
Jak i z czym sie to sie je
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-28 18:59:22
Temat: Re: Kasztany - jak?Marta wrote:
> Jak przyrzadzic
> Jak i z czym sie to sie je
>
z gęsią dookoła jest bardzo smaczne,
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-28 21:16:57
Temat: Re: Kasztany - jak?
Waldemar Krzok wrote:
> Marta wrote:
> > Jak przyrzadzic
> > Jak i z czym sie to sie je
> >
> z gęsią dookoła jest bardzo smaczne,
>
> Waldek
Hmmmm? Znaczy polozyc kasztan na ziemi i gonic gesia dookola? A ile
razy?
A moze tak ciut ciut szczegolow?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-28 21:53:35
Temat: Re: Kasztany - jak?Marta wrote:
>
> Waldemar Krzok wrote:
>
>> Marta wrote:
>>> Jak przyrzadzic
>>> Jak i z czym sie to sie je
>>>
>> z gęsią dookoła jest bardzo smaczne,
>>
>> Waldek
>
> Hmmmm? Znaczy polozyc kasztan na ziemi i gonic gesia dookola? A ile
> razy?
42, ale koniecznie przeciwnie do wskazówek zegara (na półkuli
północnej). Na południe od równika oczywiście na odwrót.
> A moze tak ciut ciut szczegolow?
no można :-) Jak nadziewasz gęś jej podrobami, to dobrze poprawiają smak
kasztany w tym. Można też kasztany (upieczone i obrane) skaramelizować
na patelni z miodem i podać albo jako dodatek do mięsa, albo np. dać na
to piersi drobiowe i zapiec. Chyba mam jeszcze przepisy zapisane, ale
musiałbym poszukać.
no i tu jest też trochę:
http://www.google.com/search?hl=pl&q=kasztany+%2B+pr
zepisy&btnG=Suche&meta=
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-28 23:51:44
Temat: Re: Kasztany - jak?Marta napisał(a):
> Jak przyrzadzic
> Jak i z czym sie to sie je
>
do piekarnika i juz...
ale jak zaczna strzelac to wspolczuje...
ja ukladam pieke ze 20 minut a potem jeszcze cieple omiatam w masle i
soli...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-03-01 00:04:04
Temat: Re: Kasztany - jak?Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:du2o32$ek3$2@atlantis.news.tpi.pl...
> do piekarnika i juz...
> ale jak zaczna strzelac to wspolczuje...
A po co mają strzelać? Nie lepiej i prościej je ponakłuwać przed pieczeniem?
Chyba, że ktoś lubi w kuchni wojenne klimaty;) A ja kasztany lubię z
cukrem:P
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-03-01 17:17:02
Temat: Re: Kasztany - jak?
Użytkownik "Marta" <u...@o...pl> napisał w wiadomości
news:440499EA.938366DE@onet.pl...
> Jak przyrzadzic
> Jak i z czym sie to sie je
:)
ponacinaj skorke przed wrzuceniem do piekarnika
lub na jakiejs starej patelni do kominka
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |