Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individual.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kraba z przeceny zakupiłem i co z nim zrobić?
Date: Sun, 17 Apr 2005 21:32:57 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 38
Message-ID: <2857278486$20050417213310@ewcia.kloups>
References: <d3uav7$khb$1@news.onet.pl> <3197624271$20050417210946@ewcia.kloups>
<d3uc29$pbm$1@news.onet.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net CGOGjlbyOrEmreLufqtuLAK/yaMOt9ZXCk10krkORyqNN/mHt5
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <d3uc29$pbm$1@news.onet.pl>
X-Comment-To: JAdam
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:237408
Ukryj nagłówki
Le dimanche 17 avril 2005 ŕ 21:05:45, dans <d3uc29$pbm$1@news.onet.pl> vous écriviez
:
>> Jezli masz kraba w skorupie to najlepiej zrobic nadziewanego : bardzo
>> efektowne danie.
>>
>> Wyjmujesz mieso z kraba (najwiecej jest w szczypcach), mieszasz z tarta
>> bulka, jajkiem, przyprawami i zielona pietruszka, posypujesz serem i
>> zapiekasz.
> Przepraszam zapomniałem dodać dwie być może istotne informację.
> 1 Szczypce on ma małe duży jest ten "odwłok".
To znaczy ze krab ma malo miesa :-/
> 2. Nie jestem dobry w gotowaniu.
> No i co mam robić?
To samo co napisalam wczesniej : jezeli ma male szczypce to starannie
obierz lapy, zeby tego miesa jednak troche nazbierac.
Inna mozliwosc to potrawka z kraba : porabac zwierze na kawalki i
ugotowac w niewielkiej ilosci wody z tymiankiem i lisciem laurowym.
Wyjac kraba, troche odparowac wode, i do powstalego sosu dodac troche
koncentratu, do tego ponownie wrzucic kraba. Podac z ryzem,
przygotowac odpowiednia ilosc serwetek : ta potrawke sie najlatwiej je
palcami, wysysajac kawalki szczypiec, lapy i szkieletu ;)
Ewcia
Ewcia
--
Niesz
|