« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-16 06:56:08
Temat: Krem ze śmietanyWitam Grupowiczów.
Może ktoś mi pomoże. Chciałabym zrobić tort, ale przełożyć go kremem
ze śmietany. I nie wiem ile dać żelatyny, żeby krem nie wyszedł
kitowaty lub zbyt luźny.
Pozdrawiam Marychna
----------------------------------------------------
------------------
Sciaga, szkola, matura, STUDIA... >>> http://studia.interia.pl/
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-16 10:19:34
Temat: Re: Krem ze śmietany> Może ktoś mi pomoże. Chciałabym zrobić tort, ale przełożyć go kremem
> ze śmietany. I nie wiem ile dać żelatyny, żeby krem nie wyszedł
> kitowaty lub zbyt luźny.
Ja nie daje wcale, poprostu ubijam smietane (30%) z cukrem i sokiem
cytrynowym.
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 13:05:42
Temat: Re: Krem ze śmietanyJeżeli śmietana się nie ubije dobrze ( są różne ), to dotaję śmietana-fix
Oetkera.
ania
Bożena napisał(a) w wiadomości: ...
>> Może ktoś mi pomoże. Chciałabym zrobić tort, ale przełożyć go kremem
>> ze śmietany. I nie wiem ile dać żelatyny, żeby krem nie wyszedł
>> kitowaty lub zbyt luźny.
>
>Ja nie daje wcale, poprostu ubijam smietane (30%) z cukrem i sokiem
>cytrynowym.
>
>Bozenka z Wilna :o)
>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>ICQ 81838200
>http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>========================================
>Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
>Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>========================================
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |