« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-09-11 14:04:37
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymfuksa wrote:
> Użytkownik "Waldek"
>
>
>> Jaką wybrać Mastercook czy Amica?
>> Czym się kierować przy wyborze?
>
>
> miałam mastercooka i psioczyłam strasznie- uszczelki odpadły,
> zapalniki padły pierwsze, "krzywo" piekł... :) ale to było 10 lat
> temu; w zeszłym roku zmieniałam i rozmawiałam z fachoffcem i mówił,
> że amiki mają słabe blachy :) więc kupoiłam aristona- też krzywo
> piecze - nie trafisz ze wszystkim :)
bo tam u Was, to jest zakrzywienie globu ziemskiego najwieksze i się siły
przyciagania inaczej rozkładaja:-))
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-09-11 14:38:31
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymUżytkownik "Gruby"
> bo tam u Was, to jest zakrzywienie globu ziemskiego najwieksze i się siły
> przyciagania inaczej rozkładaja:-))
cześć Gruby :)*
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-09-11 14:40:35
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymfuksa wrote:
> Użytkownik "Gruby"
>
>
>> bo tam u Was, to jest zakrzywienie globu ziemskiego najwieksze i się
>> siły przyciagania inaczej rozkładaja:-))
>
> cześć Gruby :)*
>
>
> Ola
cze Olka..:-))
a jak Ci sie te wnetrze samoczyszczace sprawuje w tym piekarniku?
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-09-11 16:06:50
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymUżytkownik "Gruby"
> a jak Ci sie te wnetrze samoczyszczace sprawuje w tym piekarniku?
dobrze, półtora roku- 2 razy czyściłam i to pro forma :) nie umiem zabrudzić
:)
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-09-11 16:48:59
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymmiranka napisał(a):
> Zadaniem termoobiegu jest mieszanie powietrza w piekarniku. Za kolor
> odpowiada górna grzałka. Za rośnięcie dolna. Może coś źle nastawiasz? Ja do
> ciast nastawiam 180-200 stopni zależnie od rodzaju, [...]
W tej temperaturze to się piecze mieso a nie ciasta, termoobieg pozwala
na obnizenie zwyczajowej temperatury o 20*C.
Jakie ciasta piecze się w 200-220*C?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-09-11 16:57:46
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymUżytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:ee447f$kgr$3@nemesis.news.tpi.pl...
> miranka napisał(a):
>> Zadaniem termoobiegu jest mieszanie powietrza w piekarniku. Za kolor
>> odpowiada górna grzałka. Za rośnięcie dolna. Może coś źle nastawiasz? Ja
>> do
>> ciast nastawiam 180-200 stopni zależnie od rodzaju, [...]
>
> W tej temperaturze to się piecze mieso a nie ciasta, termoobieg pozwala na
> obnizenie zwyczajowej temperatury o 20*C.
> Jakie ciasta piecze się w 200-220*C?
A francuskie i drożdżowe to w jakich pieczesz? 100-120*C?
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-09-11 17:13:42
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymDominik Jan Domin napisał(a):
> A francuskie i drożdżowe to w jakich pieczesz? 100-120*C?
W termoobiegu od 140-180 a wczoraj drozdżowe z dynią w 120.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-09-11 20:08:24
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym
"Jerzy Nowak" <0...@m...pl> wrote in message
news:ee447f$kgr$3@nemesis.news.tpi.pl...
> W tej temperaturze to się piecze mieso a nie ciasta, termoobieg pozwala
> na obnizenie zwyczajowej temperatury o 20*C.
> Jakie ciasta piecze się w 200-220*C?
Makowiec na kruchym spodzie:))) Babki piaskowe i tym podobne zdecydowanie
mniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2006-09-14 20:58:17
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym
"miranka" <a...@m...pl> wrote in message
news:ee2061$mn6$1@inews.gazeta.pl...
>
> "AniaM" <a...@p...onet.pl> wrote in message
> news:ee1tda$jaq$1@news.onet.pl...
>
>> >Mam Amice od kilku lat. Nie polecam - piecze do niczego !!!!!!
>
> Na czym ta "doniczegość" polega? Z cekawości pytam.
> Anka
>
>Przepraszam, dopiero dzis zagladnelam na grupe. W mojej Amice ciasto ladnie
>rosnie i tuz przed koncem przy zamknietych drzwiach i stalej temperaturze -
>zaczyna opadac. Nie upiecze sie piernik - totalny zakalec, ciasto bezowe,
>na ciescie z piana, piana klapie i pokrywa sie kropelkami. "Dzieki" Amice
>przestalam eksperymentowac. Mam kilka, tzn. 3-4 placki i tylko to pieke.
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2006-09-16 07:18:57
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymJuż kupiłem Mastercook KGE 3468X Elegance
http://www.mastercook.pl/produkty_szczegoly.php?prod
uctID=180
Do tej pory wśród znajomych miałem tylko kuchnie Amica. Doświadczenia miałem
następujące:
1) U mnie grzałka termoobiegu nie działa. Ponieważ mam kuchnię przypiętą na
rurkach na sztywno więc robocizna wymaga odpinania kuchenki od instalacji
gazowej i ponownej instalacji. Koszt wymiany ok. 120 zł.
2) U mamy zapalnik gazu nie działa, kostka piekarnika była wymieniana na
mocniejszą, bo się spaliła, jedno z pokrętęł w ogóle nie działa (jakoś się
zablokowało i nie da się go ruszyć).
3) U siostry zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu nie działa w żadnym
palniku. Tzn. trzeba cały czas trzymać kurek. Tam są kurki poziome, więc
kładzie się ciężki przedmiot na kurku i palnik się dzięki temu pali.
Serwisant od Amici, który tam był powiedział, że to się zawsze psuje, rzucił
jakąś zaporową stawkę za naprawę i powiedział, żeby lepiej nie kupować
kuchni z takim urządzeniam; zresztą sam dla siebie też kupił bez tego
zabezpieczenia. Jak pamiętam z akademika to wszystkie kuchenki miały to
zabezpieczenie i nie pamiętam działającego kurka. Tzn. jak się gotowało
herbatę, to trzeba było cały czas trzymać kurek wciśnięty, żeby się paliło.
Tak, że chyba nigdy nie kupię kuchni z takim wynalazkiem.
Wszystkie te kuchnia mają po 6 lat.
Nadszedł najwyższy czas, aby dać szansę kuchniom Mastercook.
Waldek
Użytkownik "Waldek" <w...@n...hotmail.com> napisał w
wiadomości news:ee0rso$oor$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Chcę kupić kuchnię gazowo-elektryczną tzn. 4 palniki gazowe + piekarnik
> elektryczny, wolnostojącą, szerokość 50 cm.
>
> Wymagania:
> 1) Zapalnik w pokrętle
> 2) Brak! zabezpieczenia wypływu gazu ( to się zawsze psuje, a potem
kuchnia
> jest do wyrzucenia)
> 3) Termoobieg
>
> Jaką wybrać Mastercook czy Amica?
>
> Czym się kierować przy wyborze?
>
> Waldek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |