Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!bignews.mediaways.ne
t!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!cyclone2.usenetserver.com!new
s-out.usenetserver.com!cyclone1.usenetserver.com!cyclone1.usenetserver.com!news
-east.usenetserver.com.POSTED!ns18!127.0.0.1
From: "Broda" <b...@f...onet.pl>
Sender: "Broda" <b...@t...com.pl>
Reply-To: "Broda" <b...@f...onet.pl>
Subject: Re: Kurczak z KFC ???
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
X-User-Info: 195.117.91.249 proxy.gdansk.gda.pl brodus
References: <QKaT4.59322$O4.1228870@news.tpnet.pl>
X-Original-NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Message-ID: <391fe77e$1@ns18>
Lines: 24
X-Disclaimer: Opinions expressed are of poster
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Organization: WWW InfoNet2
X-Abuse-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Abuse-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Complaints-To: s...@u...com
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 May 2000 08:15:43 EDT
Date: 15 May 2000 08:03:10 -0400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27966
Ukryj nagłówki
\"Jagger\" <r...@j...tarnow.pl> wrote:
>Witam :-)))
>Czy zna ktos moze dokladny przepis na przyzadzenie kawalkow kurczaka aby
>wyszedl taki lub jaknajbardziej zblizony do tego co serwuja w restauracjach
>KFC ?
>Bede bardzo wdzeczny i zgory dzieki za wszelki odzew :-))
Skoro nikt nie chcial nic napisac to ja cos podpowiem bo dokladengo przepisu nie
znam.
Na poczatek kurczaka dzielisz na czesci (wielkosc wedlug uznania). Nastepnie
lekko go obgotowujesz, ale bez przesady. Pozniej nacierasz go przyprawami (ja
eksperymentuje z papryka i sola - ale podobno podstawa w KFC jest glutaminian
sodu - czy cos takiego). Nastepnie robimy rzecz najwazniejsza i najbardziej
tajemnicza :) Musimy zrobic panierke - mieszamy zwykla make i ziemniaczna i
dodajemy przyprawy do woli - z moich doswiadczen wynika ze im wiecej
ziemniaczanej tym bardziej chrupka i \"pofaldowana\" panierka. Kurczaka do
rozbeltanego jajeczka, do panierki i ewentualnie pwotorzyc i do frytownicy.
Mi nigdy nie wyszly takie same, ale moze dlatego ze wszystko robie na czuja i
zmieniaja sie proporcje. Ale warto powalczyc bo wychodza smaczne kurczaczki :)
Broda
-~ Wyslano ze strony - http://www.com.pl ~-
|