Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ładny kawałek cielęciny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ładny kawałek cielęciny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-08-10 10:33:49

Temat: Ładny kawałek cielęciny
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Kupiłam ładny kawałak cielęciny z udźca, około 70 dag. Co proponujecie z
niego zrobić? Ja zwykle tnę cielęcinę na sznycle i duszę z cebulką. Raz
zrobiłam wersję z kurkami, ale nie zachwyciło mnie to. Może jakieś
propozycje?

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-08-10 11:35:21

Temat: Re: Ładny kawałek cielęciny
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:f9hf00$pie$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Kupiłam ładny kawałak cielęciny z udźca, około 70 dag. Co proponujecie z
> niego zrobić? Ja zwykle tnę cielęcinę na sznycle i duszę z cebulką. Raz
> zrobiłam wersję z kurkami, ale nie zachwyciło mnie to. Może jakieś
> propozycje?
>
> Pozdrawiam
> Ewa

Nic smażonego, wysuszającego - zrobiłbym kawałki jak na gulasz, z
marchewką i groszkiem lub z leczem.
Pieczenie i inne pieczone i smażone raczej ze starszych sztuk...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-08-10 17:24:44

Temat: Re: Ładny kawałek cielęciny
Od: "Annie" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:f9hf00$pie$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Kupiłam ładny kawałak cielęciny z udźca, około 70 dag. Co proponujecie z
> niego zrobić? Ja zwykle tnę cielęcinę na sznycle i duszę z cebulką. Raz
> zrobiłam wersję z kurkami, ale nie zachwyciło mnie to. Może jakieś
> propozycje?
>
Proponuje zrazy cielęce zawijane po polsku. Przepis jest tutaj
http://tiny.pl/5fc1. Jednocześnie dołączam się do pytania gdyż dysponuję ok
30 kg cielęciny (1/2 cielęcia). Co poza pieczoną cielęciną i gulaszem można
zrobić?

pozdrawiam
Anna Róg


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-08-10 18:11:33

Temat: Re: Ładny kawałek cielęciny
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Annie wrote:
> http://tiny.pl/5fc1. Jednocześnie dołączam się do pytania gdyż dysponuję ok
> 30 kg cielęciny (1/2 cielęcia). Co poza pieczoną cielęciną i gulaszem można
> zrobić?
>
> pozdrawiam
> Anna Róg
>
>


Mozna zrobic cielecine po wlosku w stylu picatta, czyli pokrojona w
plastry, rozbita na cienko, umoczona w mace, usmazona na oliwie, podana
z sosem (redukcja) zawierajacym rosol, biale wino, sok cytrynowy i
przyprawy. Rowniez mozna dodac kapary. Podac z lazankami albo z makaronem.

Albo mozesz zrobic zrazy na slodko z rodzynkami. Plastry rozbitej
cieleciny posmarowac mieszanka soli, pieprzu i odrobiny musztardy.
posypac cienka warstwa rodzynek. zawinac jak zrazy. Umoczyc w mace,
obsmazyc na zloto na masle, podlac rosolem i dusic 20 minut. Doprawic
sos do smaku.


Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

MULTUM PRACY...
Sałatka Ikselki (może już podawałam?)
Ile dollar kosztuje ten pdf Bassett?
mieszanka ziół greckich do sałatki - skład
rozdrabniacz do mięsa?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »