Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeeds.be
lnet.be!news.belnet.be!news2.kpn.net!news.kpn.net!news1.kpn.net!212.115.192.220
.MISMATCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
From: "Danka" <j...@z...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <39f55edc$0$75941@news2.zeelandnet.nl>
<8t40k4$68e$1@rymunda.torun.pdi.net>
Subject: Re: Losos
Date: Tue, 24 Oct 2000 18:44:44 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Lines: 46
Message-ID: <39f5bc8c$0$75939@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-gs148.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 972405900 75939 212.92.72.148
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:36016
Ukryj nagłówki
Dzieki za pomoc.
Zrobilam te rybke w folii alum., skropilam najpierw sokiem z cytryny,
posolilam, popieprzylam, posypalam tymiankiem i koperkiem, na to odrobina
maselka i wyszlo zadziwiajaco dobre. ( dzieki Jader za podpowiedz )
Pozdr.,
Danka
"Sulpicjusz" <m...@y...com.pl> schreef in bericht
news:8t40k4$68e$1@rymunda.torun.pdi.net...
> Hej,
>
> >nie mam zbytnio pojecia z czym sie on najlepiej komponuje, jak go
> Proponuje upiec i polac sosem curry (przepis powinien byc gdzies na sieci,
z
> cala pewnoscia bedzie na http://soar.berkeley.edu/recipes/). Do tego
> gotowane warzywa np. brokuly, male marchewki etc. Przed upieczeniem mozna
by
> wzmiankowanego lososia zalac oliwa i sokiem z 1 cytryny - niech polezy tak
> dlugo, jak sie da.
>
> Smacznego,
> Maciek
>
> PS: Ponizej masz przepis na sos. Sam ostatnio go robilem i jest super
> (opinia moja, mojej rodziny, tesciow i opiekunki naszej coreczki ;) Lemon
> grass mozesz spokojnie sobie odpuscic.
>
> Directions
> Sauté about a teaspoon of chopped onion, 1 chopped clove of garlic,
> small slice of ginger and lemon grass in some olive oil or butter.
>
> Cool the mixture and spoon it into a blender. Add 3/4th of a can of
> coconut milk, half-cup water, half-teaspoon curry powder, pinch of
> tumeric, pepper, salt to taste and blend until mixed well. (30 seconds or
> so).
>
> Pour into a saucepan and cook on low heat constantly stirring until
boiling
> (Need to heat on low while stirring to keep the consistency smooth).
>
>
>
>
>
|