Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!news
pump.monmouth.com!newspeer.monmouth.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.tpinterne
t.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Deidre" <o...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Losos salatkowy- pytanie
Date: Wed, 5 Mar 2003 00:12:38 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <b43bp2$rfv$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <b42og1$145k$1@foka.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: gate-lan-2.lama.net.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1046819427 28159 80.48.37.2 (4 Mar 2003 23:10:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Mar 2003 23:10:27 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:145349
Ukryj nagłówki
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b42og1$145k$1@foka.acn.pl...
> Zakupilam takowego, cena dosc atrakcyjna, w smaku tez niczego sobie. Nie
> jest jednak tak ladnie ciety, nie na tacce, tylko pakowany prozniowo w
> ksztalcie "poszarpancow".
> Z czym to pomiachac, co by wyszla przyzwoita salatka?
> Dotychczas cwiczylam lososia z cytryna albo z zielona musztarda z sosem
> sojowym.
> Z gory dziekuje za sugestie i milych Ostatkow dla wszystkich:)))
>
> Pzdr.
> Dorota( w domowym szpitalu grypowym)
>
rozumiem ze to losos wedzony :)
bo ja ostatnio zrobilam taka salatke z wedzonym lososiem:
papryka czerwona, zielona, zolta - surowe - w kosteczke pokroilam, do tego
ugotowalam ryzu (tak na oko... zeby ta salatka nie skladala sie z samego
ryzu ani zeby papryka nie dominowala za bardzo) do tego drobno poszarpany
losos...
'polaczylam' to 2 lyzkami jogurtu naturalnego i odrobina majonezu (jak ktos
woli to mozna sam majonez dac)
doprawilam sola, pieprzem i ostra papryka
ostawilam do lodowki na 2 godzinki zeby sie skladniki 'polaczyly'
taka prosta a taka pyszna byla :)
skonsumowana ze swiezą bagietką
Dei
|