Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Krystyna*Opty* <k...@a...spam>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Ma ktośmoże Adipex?
Date: Tue, 30 Jan 2007 19:37:45 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 52
Message-ID: <epo3a5$6fb$1@news.onet.pl>
References: <1...@a...googlegroups.com>
<epkrfo$por$1@atlantis.news.tpi.pl>
<003f01c743ac$a2fa3150$0302a8c0@trash3hl1w249r>
<epldug$dsv$1@atlantis.news.tpi.pl> <eplel6$gat$1@inews.gazeta.pl>
<eplhp5$9me$1@nemesis.news.tpi.pl> <epll2g$eik$1@inews.gazeta.pl>
<epn7vc$266$1@atlantis.news.tpi.pl> <epne15$sb8$1@news.onet.pl>
<epnfdr$f58$1@inews.gazeta.pl> <epo0t8$tps$1@news.onet.pl>
<epo1vd$2ki$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: k...@o...pl
NNTP-Posting-Host: sub205-157.elpos.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1170182278 6635 85.193.205.157 (30 Jan 2007 18:37:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Jan 2007 18:37:58 +0000 (UTC)
X-Sender: ehBHpj7QnaJRoAuJOVmBaTFFvrfAzuBi
In-Reply-To: <epo1vd$2ki$1@inews.gazeta.pl>
X-Antivirus-Status: Clean
X-Antivirus: avast! (VPS 000709-0, 2007-01-30), Outbound message
User-Agent: Thunderbird 1.5.0.9 (Windows/20061207)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:56144
Ukryj nagłówki
Marcin 'Cooler' Kuliński napisał(a):
> Krystyna*Opty* pisze:
>
>
>>> A skad wiesz, ze od tego wlasnie zaczeli? Z ta tlustoscia tez bym nie
>>> przesadzal, no chyba ze 10% zawartosci tluszczu to dla Ciebie duzo?
>>> Pisze o dzisiejszych mozgach wolowych, wieprzowych i jagniecych:
>>> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20tp.ht
ml
>>> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20ZC.ht
ml
>>> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21D4.ht
ml
>>>
>>> Tluszcz ten oczywiscie w mniej niz 25% jest tluszczem nasyconym. Masz
>>> jakies dane na temat szpiku?
>>>
>> ale w piramidzie kalorycznej profil wygląda wręcz optymalnie :-)
>>
>
> Chyba w procentach kalorii. Szkopul w tym, ze na 1 gram bialka przypada
> zawsze ponizej 1 grama tluszczu, wiec cala te rzekoma optymalnosc diabli
> niestety wzieli.
>
>
>> Szpiku? No niestety, nie wiedzieć czemu, trudno znaleźć takie dane...
>>
>
> Ale przeciez sama podalas przyklad szpiku. Skoro nie znasz jego skladu,
> to jak mozesz podawac go za przyklad wysokotluszczowego pozywienia, do
> ktorego mial zdazyc przystosowac sie w toku swojej ewolucji czlowiek?
>
>
>> Może z tym ma jednak coś wspólnego obowiązująca doktryna
>> antytłuszczowa (?)
>>
>
> I z kosmitami. Brak informacji o skladzie BTW zuka gnojowego tez musi
> swiadczyc o jakim spisku...
>
Na całe szczęście WSZYSTKIE twoje zielone produkty mają szczegółowe
opracowania i powielone po milion razy we wszystkich możliwych
naukowych, popularnonaukowych
i reklamowych wersjach. Znaczy - szpik jest wg Ciebie przypadkowo pominięty.
Ot, badacze niechcący przeoczyli... coż... może...
A może by siem okazało, że jest w nim mało nasyconych i dużo omega-3 , hę?
A może w nim jest dużo węglowodanów, a przez takie naukowe przeoczenie
tyle dobra
się marnuje (?) ;-)
Krystyna
--
Prawda, która czyni ludzi wolnymi, to po większej części prawda, której
ludzie wolą nie słuchać. Herbert Agar
|