Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mąka kartoflana a cycki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mąka kartoflana a cycki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-31 14:35:22

Temat: Mąka kartoflana a cycki
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja z kolejnym problemem.
Bo jutro chce zrobic chinskie. Sos umiem, warzywka umiem, kurczaka
zasadniczo tez umiem. Ale w chinskiej knajpce ostatnio zjadlam takiego
kurczaka w panierce chrupiacej. Ale to na 100% nie byla bulka tarta i
zastanawiam sie czy to nie byly cycki w mace kartoflanej opieczone na
goracym tluszczu. Wie ktos moze jak oni robia to chrupiace cudo?

--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-31 15:08:22

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

walkie:
> Ja z kolejnym problemem.
> Bo jutro chce zrobic chinskie. Sos umiem, warzywka umiem, kurczaka
> zasadniczo tez umiem. Ale w chinskiej knajpce ostatnio zjadlam takiego
> kurczaka w panierce chrupiacej. Ale to na 100% nie byla bulka tarta i
> zastanawiam sie czy to nie byly cycki w mace kartoflanej opieczone na
> goracym tluszczu. Wie ktos moze jak oni robia to chrupiace cudo?

Tak jest.
Drania wstępnie zamarynować (sos sojowy, przyprawy, dodaję czasem sake,
jak wół, do kury i kaczora nie trzeba), a następnie potraktować mąką
kartoflaną w charakterze panierki. Smażyć w głębokim tłuszczu w woku lub
podobnie.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 15:15:26

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje tak tez zrobie :))))

--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 15:17:41

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3DC14766.9020501@ukbf.fu-berlin.de...
|
| Tak jest.
| Drania wstępnie zamarynować (sos sojowy, przyprawy, dodaję czasem sake,
| jak wół, do kury i kaczora nie trzeba), a następnie potraktować mąką
| kartoflaną w charakterze panierki. Smażyć w głębokim tłuszczu w woku lub
| podobnie.
|
| Waldek
|
A w jaju najpierw czy nie??

--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 15:45:40

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

walkie:

> A w jaju najpierw czy nie??

nieee, no bez jaj! Jak jest marynowane to jest wystarczająco mokre.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 16:13:56

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora



--
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3DC15024.6090003@ukbf.fu-berlin.de...
| walkie:
|
| > A w jaju najpierw czy nie??
|
| nieee, no bez jaj! Jak jest marynowane to jest wystarczająco mokre.
|
| Waldek
|

No to bedzie bez jaj ;-)
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 19:19:59

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: "Portulka" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> No to bedzie bez jaj ;-)
> ----------------------------------------------------
-----------------

Poprawna panierka do kurczaka to:
1 jajko + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
rozmieszać, maczć w tym kawałki kurczaka i smażyć

Smacznego
Portulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 20:03:07

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Portulka wrote:

>
>> No to bedzie bez jaj ;-)
>> ----------------------------------------------------
-----------------
>
> Poprawna panierka do kurczaka to:
> 1 jajko + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
> rozmieszać, maczć w tym kawałki kurczaka i smażyć

nie wiem czemu poprawna, ja robię zawsze bez i w książce kucharskiej jest
też bez, przynajmniej w moich kuchniach chińskich. Jak ci pasuje z jajem,
to rób.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 20:18:31

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: "Portulka" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> nie wiem czemu poprawna, ja robię zawsze bez i w książce kucharskiej jest
> też bez, przynajmniej w moich kuchniach chińskich. Jak ci pasuje z jajem,
> to rób.
>
> Waldek

Jeśli do jajka, mąki ziemniaczanej dodać trochę kurkumy to i kolor będzie
śliczny, złoty.
Też z kuchni chińskiej.

Smacznego
Portulka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-01 11:47:50

Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: "lukas" <l...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

no i jeszcze nie cycki, tylko najlepiej misko z uda.. jest bardziej
soczyste,

lukas


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pilne, ale bez przesady
Gulasz
Nalewka z kwiatow czarnego bzu dla Krysi opakowanej :-)
Wyborcza-wedliny i woda
Boska zalewajka Kaski (obiecana Waldkowi)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »