« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-31 14:35:22
Temat: Mąka kartoflana a cyckiJa z kolejnym problemem.
Bo jutro chce zrobic chinskie. Sos umiem, warzywka umiem, kurczaka
zasadniczo tez umiem. Ale w chinskiej knajpce ostatnio zjadlam takiego
kurczaka w panierce chrupiacej. Ale to na 100% nie byla bulka tarta i
zastanawiam sie czy to nie byly cycki w mace kartoflanej opieczone na
goracym tluszczu. Wie ktos moze jak oni robia to chrupiace cudo?
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-31 15:08:22
Temat: Re: Mąka kartoflana a cyckiwalkie:
> Ja z kolejnym problemem.
> Bo jutro chce zrobic chinskie. Sos umiem, warzywka umiem, kurczaka
> zasadniczo tez umiem. Ale w chinskiej knajpce ostatnio zjadlam takiego
> kurczaka w panierce chrupiacej. Ale to na 100% nie byla bulka tarta i
> zastanawiam sie czy to nie byly cycki w mace kartoflanej opieczone na
> goracym tluszczu. Wie ktos moze jak oni robia to chrupiace cudo?
Tak jest.
Drania wstępnie zamarynować (sos sojowy, przyprawy, dodaję czasem sake,
jak wół, do kury i kaczora nie trzeba), a następnie potraktować mąką
kartoflaną w charakterze panierki. Smażyć w głębokim tłuszczu w woku lub
podobnie.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 15:15:26
Temat: Re: Mąka kartoflana a cyckiDziekuje tak tez zrobie :))))
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 15:17:41
Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3DC14766.9020501@ukbf.fu-berlin.de...
|
| Tak jest.
| Drania wstępnie zamarynować (sos sojowy, przyprawy, dodaję czasem sake,
| jak wół, do kury i kaczora nie trzeba), a następnie potraktować mąką
| kartoflaną w charakterze panierki. Smażyć w głębokim tłuszczu w woku lub
| podobnie.
|
| Waldek
|
A w jaju najpierw czy nie??
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 15:45:40
Temat: Re: Mąka kartoflana a cyckiwalkie:
> A w jaju najpierw czy nie??
nieee, no bez jaj! Jak jest marynowane to jest wystarczająco mokre.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 16:13:56
Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
--
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3DC15024.6090003@ukbf.fu-berlin.de...
| walkie:
|
| > A w jaju najpierw czy nie??
|
| nieee, no bez jaj! Jak jest marynowane to jest wystarczająco mokre.
|
| Waldek
|
No to bedzie bez jaj ;-)
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 19:19:59
Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
> No to bedzie bez jaj ;-)
> ----------------------------------------------------
-----------------
Poprawna panierka do kurczaka to:
1 jajko + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
rozmieszać, maczć w tym kawałki kurczaka i smażyć
Smacznego
Portulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 20:03:07
Temat: Re: Mąka kartoflana a cyckiPortulka wrote:
>
>> No to bedzie bez jaj ;-)
>> ----------------------------------------------------
-----------------
>
> Poprawna panierka do kurczaka to:
> 1 jajko + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
> rozmieszać, maczć w tym kawałki kurczaka i smażyć
nie wiem czemu poprawna, ja robię zawsze bez i w książce kucharskiej jest
też bez, przynajmniej w moich kuchniach chińskich. Jak ci pasuje z jajem,
to rób.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 20:18:31
Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
> nie wiem czemu poprawna, ja robię zawsze bez i w książce kucharskiej jest
> też bez, przynajmniej w moich kuchniach chińskich. Jak ci pasuje z jajem,
> to rób.
>
> Waldek
Jeśli do jajka, mąki ziemniaczanej dodać trochę kurkumy to i kolor będzie
śliczny, złoty.
Też z kuchni chińskiej.
Smacznego
Portulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-01 11:47:50
Temat: Re: Mąka kartoflana a cyckino i jeszcze nie cycki, tylko najlepiej misko z uda.. jest bardziej
soczyste,
lukas
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |