Data: 2002-03-13 17:37:37
Temat: Re: Makaron Rurki!!!
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Takie znalazlam:
puszka tuńczyka w sosie wlasnym
śmietana "szefa kuchni" 22%
pieprz
ząbek czosnku
oliwa
parmezan
makaron rurki penne
Przelicznik wag
Przygotowanie:
Ugotować makaron. W między czasie na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić
wciśnięty ząbek czosnku oraz odsączonego tuńczyka. Po chwili dodać śmietanę
i smażyć na małym ogniu przez kilka minut, do momentu rozdrobnienia
tuńczyka. Gdy makaron już jest prawie gotowy należy doprawić sos czosnkiem.
Następnie należy odcedzić makaron i wrzucić na patelnię do sosu. Na koniec
posypać parmezanem. Smacznego.
|