« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-27 15:42:51
Temat: MaslakiMam za oknem mnóstwo maślaków i nie bardzo wiem, co mozna z nich zrobic.
Nie mam na mysli suszonych tylko jakies takie bardziej skomplikowane.
Dzisiaj zrobiłam pyszna tarte z maslakami, cebula, porem i..niestety
pomysły sie skonczyły
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-27 15:50:46
Temat: Re: Maslaki
Może ukiś.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-08-27 16:52:59
Temat: Re: MaslakiGosia Plitmik wrote:
> Mam za oknem mnóstwo maślaków i nie bardzo wiem, co mozna z nich zrobic.
> Nie mam na mysli suszonych tylko jakies takie bardziej skomplikowane.
> Dzisiaj zrobiłam pyszna tarte z maslakami, cebula, porem i..niestety
> pomysły sie skonczyły
Uduś z ziołami i cebulką w śmietanie.Zamarynuj. Zrób zupę.
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-08-27 17:00:49
Temat: Re: Maslaki
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ecsehm$ntp$2@news.onet.pl...
> Mam za oknem mnóstwo maślaków i nie bardzo wiem, co mozna z nich zrobic.
> Nie mam na mysli suszonych tylko jakies takie bardziej skomplikowane.
> Dzisiaj zrobiłam pyszna tarte z maslakami, cebula, porem i..niestety
> pomysły sie skonczyły
> --
>
> Gosia
Poddusić bez cebuli i zamrozić - przypomnienie lata w zimie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-08-27 17:19:53
Temat: Re: MaslakiMagdalena Fabrykowska-Młotek napisał(a):
> Uduś z ziołami i cebulką w śmietanie.Zamarynuj. Zrób zupę.
A, takie marynowane to dobre???Zawsze marynowałam podgrzybki, a ostatnio
prawdziwki.
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-08-27 17:20:26
Temat: Re: MaslakiPanslavista napisał(a):
> Poddusić bez cebuli i zamrozić - przypomnienie lata w zimie.
Dobry pomysł;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-08-27 17:22:27
Temat: Re: Maslaki
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ecsk7l$a7n$1@news.onet.pl...
> Magdalena Fabrykowska-Młotek napisał(a):
>
>> Uduś z ziołami i cebulką w śmietanie.Zamarynuj. Zrób zupę.
>
> A, takie marynowane to dobre???Zawsze marynowałam podgrzybki, a ostatnio
> prawdziwki.
Fantastyczne, ale co się trzeba skórki naobciągać... Nabieraj wprawy
;-P)))))))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-08-27 17:26:35
Temat: Re: Maslaki
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ecsk8l$a7n$2@news.onet.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Poddusić bez cebuli i zamrozić - przypomnienie lata w zimie.
>
> Dobry pomysł;-)
Pewnie - dobre danie objadowe, zeszklić cebulę, dodać rozmrożone grzyby,
poddusić razem lekko podlewając mąłą ilością wody, lub gdy zupełnie miekkie
zprawić odrobiną mąki i śmietaną 30% do ziemniaków, do klusek - także
śląskich, ale i paluszków czy kopytek, do hałuszek, w końcu do kaszy.
Opcja - paszteciki z grzybami - mój mały syn paszteciki nazywał
"pyszneciki"...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-08-27 20:48:25
Temat: Re: MaslakiGosia Plitmik wrote:
> Magdalena Fabrykowska-Młotek napisał(a):
>
>> Uduś z ziołami i cebulką w śmietanie.Zamarynuj. Zrób zupę.
>
> A, takie marynowane to dobre???Zawsze marynowałam podgrzybki, a ostatnio
> prawdziwki.
Nawet bardzo dobre jeżeli nie przeszkadza ci konieczność oberwania skórki z
kapelusza. Mogą być lekko "śluzowate" po marynowaniu.
Ja tam lubię ze śmietaną. Od teściowej co roku dostaję lekko podgotowane,
zamrożone maślaki i dla przypomnienia jesieni w zimie duszę z kurczakiem,
śmietaną, białym winem i ziołami.
--
Magdalena Fabrykowska-Młotek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-08-28 09:28:07
Temat: Re: MaslakiMagdalena Fabrykowska-Młotek napisał(a):
> Nawet bardzo dobre jeżeli nie przeszkadza ci konieczność oberwania skórki z
> kapelusza. Mogą być lekko "śluzowate" po marynowaniu.
Qurcze, przeszkadza;-(Strasznie glutowate sa, nie mogłam rak domyc
> Ja tam lubię ze śmietaną. Od teściowej co roku dostaję lekko podgotowane,
> zamrożone maślaki i dla przypomnienia jesieni w zimie duszę z kurczakiem,
> śmietaną, białym winem i ziołami.
O, o fajnie, z kurczakiem zrobię;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |