Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Menu chrzest

Grupy

Szukaj w grupach

 

Menu chrzest

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-07 10:47:10

Temat: Menu chrzest
Od: "Agnieszka Walewska-Wrobel" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich bardzo sedrecznie
Grpę czytam już ho ho dość długo i zawsze mi doradzi za co serdecznie
dziękuję
Teraz do rzeczy. W Wielkanoc wielkie świeto w rodzinie - chrzest mojego
maleństwa. Chciałabym przygotować coś fajnego, ale nie bardzo pracochłonnego
bo Karolcia jest już bardzo ruchliwym 5 miesięcznym bobasem. Osób będzie 12.
Do przygotowania imprezki mam pomocnego męża teściową i mamę. Jakie surówki?
, rodzaje mięs i przystawki. Mam już swoje wypbrażenie , ale chętnie
zasięgne jeszcze rady.
Mam nadzieję, że się uda tak jak Święta Bożego Narodzenia. które przyznam z
dumą przygotowaliśmy z mężem razem, no ale osób było dużo mniej.
Pozdrawiam
Agnieszka z Karolinką, która teraz śpi.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-07 11:54:37

Temat: Re: Menu chrzest
Od: Peyton <p...@t...pl.POTRZEBNA.pozyczka.500.tys.zl.0601.49.19.98.04> szukaj wiadomości tego autora

"Agnieszka Walewska-Wrobel" <a...@p...onet.pl> wrote in
news:b6rl26$q1l$1@atlantis.news.tpi.pl:

> Osób będzie 12.

zazdroszcze :-)

my chrzcimy franka tez w wielkanoc, a gosci bedzie trzy razy wiecej.

--
Diese E-Mail enthaelt vertrauliche und/oder
peyton rechtlich geschuetzte Informationen.
Das unerlaubte Kopieren sowie die unbefugte
Weitergabe dieser Mail ist nicht gestattet.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 12:14:09

Temat: Re: Menu chrzest
Od: "Niteczka" <n...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

My tez w Wielkanoc, i osob bedzie 15, kto da wiecej?:))

Niteczka z Rafalkiem


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 13:51:04

Temat: Re: Menu chrzest
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Agnieszka Walewska-Wrobel" <a...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:b6rl26$q1l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich bardzo sedrecznie
> Grpę czytam już ho ho dość długo i zawsze mi doradzi za co serdecznie
> dziękuję
> Teraz do rzeczy. W Wielkanoc wielkie świeto w rodzinie - chrzest mojego
> maleństwa. Chciałabym przygotować coś fajnego, ale nie bardzo
pracochłonnego
> bo Karolcia jest już bardzo ruchliwym 5 miesięcznym bobasem. Osób będzie
12.

My bylismy wczoraj na chrzcie, na ktorym bylo razem z "solenizantka" 11
osob. Bylo ciasto (piekny tort, sernik, meski piernik [meski, bo piekl go
ojciec dzieciecia i przypraw po mesku uzyl, miodu takze :)) ], biszkopt z
masa jablkowa i czekolada na wierzchu. ) Byla tez salatka, wedliny i to
wszystko. Kawa, herbata i juz. WIecej goscie by nie zniesli, bo chrzest byl
po poludniu i wszyscy po obiedzie, a poza tym, kto by mial czas wiecej tego
robic :) W kazdym razie byl to wystarczajacy,acz skromny poczestnek, a na
koniec goscie zostali obdarowani kawalkami tortu i innych ciast. Nalezy przy
tym wspomniec, ze nie opierali sie wcale :)

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 14:01:25

Temat: Re: Menu chrzest
Od: "Niteczka" <n...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

A teraz konkretna odpowiedz w przeciwienstwie do poprzedniej mojej
odpowiedzi:)

Planuje na obiad devolaje, frytki, duszone pieczarki, buraczki, surowka z
kisoznych ogorkow do wyboru, potem kawa, i ciasta- tort, sernik, szarlotka z
beza kokosowa.
Do picia kompot z truskawek. Na razie nic innego do glowy mi nie przyszlo...

Pozdrawiam,

Niteczka



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 20:39:51

Temat: Re: Menu chrzest
Od: "Przyklejka" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



>
> my chrzcimy franka tez w wielkanoc, a gosci bedzie trzy razy wiecej.

A co będzie w menu?
Chyba nie tylko koltlety sojowe ;-)

--
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 08:03:42

Temat: Re: Menu chrzest
Od: Peyton <p...@t...pl.POTRZEBNA.pozyczka.500.tys.zl.0601.49.19.98.04> szukaj wiadomości tego autora

"Przyklejka" <p...@w...pl> wrote in
news:b6snn0$8fq$1@atlantis.news.tpi.pl:

> A co będzie w menu?
> Chyba nie tylko koltlety sojowe ;-)

nie zartuj sobie, to nie biwak :-)

menu nie jest jeszcze do konca ustalone, ale bedzie rosol (wypozyczamy
garnek 11-litrowy), samosy, kopytka szpinakowe wedlug przepisu z
"wyborczej", rozne salatki i ciasta (babka, sernik, mazurki).

oczywiscie bezmiesnie, bezmlecznie i z maki z pelnego przemialu :-)

--
Diese E-Mail enthaelt vertrauliche und/oder
peyton rechtlich geschuetzte Informationen.
Das unerlaubte Kopieren sowie die unbefugte
Weitergabe dieser Mail ist nicht gestattet.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 08:55:04

Temat: Re: Menu chrzest
Od: "Mroowcia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo dziękuje za sugestie.
Chrzest na 36 osób to moim zdaniem lekka przesada, ale sie nie wtracam. Moja
ciocia z Łowicza urządza swojemu synowi 18 urodziny przypominajace slub. Tak
niektórzy ludzie mają. a na wakacje biedny chłopak zostaje w domu.
Pozdrawiam



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 12:43:03

Temat: Re: Menu chrzest
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

W kwestii sałatek - zapewne tradycyjna polska z ziemiakami, merchewką,
pietruszka selerem, ogórkiem kiszonym, jabłkiem, jajkami, cebulą. Sól,
pieprz i do tego majonez. Dobrym i dość ciekawym sposobem zapchania gości
będzie niewątpliwie jakaś gęsta zupa (potrawka) - "gulaszowa" np. albo z
piersi z indyka. Nastepna rzecz najmniej pracochłonna - udka lub skrzydełka
z kurczaka - lepsze udka przekrojone na pół - w smarketach moża juz kupić
porcjowane. Do tego Mieszanki przypraw - teksas grill, żeberka na miodzie i
do kurczaka (Kotanyi jeśli mnie pamięć nie myli albo Ducros). Kawałki
kurczaka mieszasz z przyprawami i oliwą ( zachowaj proporcje na opakowaniu,
bo wyjdzie za słone - a przystko przez glutaminian sodu:). Ziemniaki
pieczone w mundurkach w piekarniku - można robić razem z kurczakiem.
Morszczuk albo mintaj - filety nierozmrożone panierujesz w jajku i bułce
tartej ( do bułki dodaj przyprawy - może być do ryb Kamisa). Usmaż filety
dzień przed imprezą a wdniu imprezy podgrzejesz i obłożysz smażoną cebulką.
Można jeszcze bigos - niesmiertelny - przepisy są wszędzie :)

Jak byś ewentualnie chciała przepis na jakąś gęstą zupę, co sama się robi
daj znać.
Generalnie przepisy masz takie, że czasowo powinnaś się wyrobić: kurczaka
zamarynuj dzień wczesniej, sałatkę zrób przynajmniej 1 dzień przed imprezą a
jeszcze lepiej 2 dni wczesniej. Ryby - jak wspomniałem wczesniej. A, do
gęstej zupy idealnie będzie pasowała bułka paryska pokrojona w kromki,
smarowana masełkiem ziołowym ( czosnek siekany i rozgniatany nożem z solą,
siekany koperek) i lekko podpieczona w piekarniku.

Uff

Na ciastach się wogóle nie znam ;)


--
ostry


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-09 05:48:07

Temat: Re: Menu chrzest + prośba do ostrego
Od: "Bożena Kyc" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja stoje przed podobnym problemem (komunia syna) i szczerze mówiąc
potrzebuję przepis na jakąś prostą a "odświętną" zupę. Mogłabym dostać to na
priva?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bożena
Użytkownik "ostry" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:b6ug6a$aag$1@flis.man.torun.pl...
> W kwestii sałatek - zapewne tradycyjna polska z ziemiakami, merchewką,
> pietruszka selerem, ogórkiem kiszonym, jabłkiem, jajkami, cebulą. Sól,
> pieprz i do tego majonez. Dobrym i dość ciekawym sposobem zapchania gości
> będzie niewątpliwie jakaś gęsta zupa (potrawka) - "gulaszowa" np. albo z
> piersi z indyka. Nastepna rzecz najmniej pracochłonna - udka lub
skrzydełka
> z kurczaka - lepsze udka przekrojone na pół - w smarketach moża juz kupić
> porcjowane. Do tego Mieszanki przypraw - teksas grill, żeberka na miodzie
i
> do kurczaka (Kotanyi jeśli mnie pamięć nie myli albo Ducros). Kawałki
> kurczaka mieszasz z przyprawami i oliwą ( zachowaj proporcje na
opakowaniu,
> bo wyjdzie za słone - a przystko przez glutaminian sodu:). Ziemniaki
> pieczone w mundurkach w piekarniku - można robić razem z kurczakiem.
> Morszczuk albo mintaj - filety nierozmrożone panierujesz w jajku i bułce
> tartej ( do bułki dodaj przyprawy - może być do ryb Kamisa). Usmaż filety
> dzień przed imprezą a wdniu imprezy podgrzejesz i obłożysz smażoną
cebulką.
> Można jeszcze bigos - niesmiertelny - przepisy są wszędzie :)
>
> Jak byś ewentualnie chciała przepis na jakąś gęstą zupę, co sama się robi
> daj znać.
> Generalnie przepisy masz takie, że czasowo powinnaś się wyrobić: kurczaka
> zamarynuj dzień wczesniej, sałatkę zrób przynajmniej 1 dzień przed imprezą
a
> jeszcze lepiej 2 dni wczesniej. Ryby - jak wspomniałem wczesniej. A, do
> gęstej zupy idealnie będzie pasowała bułka paryska pokrojona w kromki,
> smarowana masełkiem ziołowym ( czosnek siekany i rozgniatany nożem z solą,
> siekany koperek) i lekko podpieczona w piekarniku.
>
> Uff
>
> Na ciastach się wogóle nie znam ;)
>
>
> --
> ostry
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

(P) andruty - masa i pytanie...
Dzien wczesniej...
Reniferzyna
wyposażenie baru w pubie
mozarella z szynka - dodatek do szparag

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »