Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Henry\(k\)" <8...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Mikrofala - Jaka ?
Date: Thu, 22 Aug 2002 20:03:44 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <ak38vg$dhg$1@news.tpi.pl>
References: <ajt82l$jme$1@news2.tpi.pl> <ajvenf$hf7$1@news2.tpi.pl>
<ak074j$ig6$1@news.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pj145.walbrzych.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1030039345 13872 212.160.7.145 (22 Aug 2002 18:02:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 22 Aug 2002 18:02:25 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:12588
Ukryj nagłówki
Użytkownik " Natalia" <n...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:ak074j$ig6$1@news.gazeta.pl...
> Ja od kilku lat używam Whirpoola z różnymi bajerami. Podobnie jak
poprzednicy
> twierdzę, że te bajery do niczego się nie przydają, większości z nich nie
> umiem obsługiwać, bo dawno zapomniałam, co trzeba nacisnąć i po co. Nie
Faktem jest, że mojej mamie sam muszę nastawiać mikrofalę, ale tylko dlatego
żeby dobrze wyszło.
Ale, kupiłem w prezencie Whirpoola Talent 26l z grilem kwarcowym,
termoobiegiem, crispem i innymi bajerami. Praktycznie nie używane są funkcje
Auto Crisp i Auto Defrost. Po prostu nie rozmraża się (baardzo rzadko) a
crispa to ma się opanowanego ręcznie. Jak się sprawuje?
- podgrzewać to każda umie, ta też (mikrofale 1000W)
- mikrofala wysusza? zgadza się, więc ryż, bigosik czy gołąbki są w
szklanych zamkniętych brytwankach. Równie dobrze jakby się świeżo gotowały
- co ma być na talerzyku crisp jest chrupkie (tzw. profanacja pizzy :-))
- grill kwarcowy fajna rzecz (chyba 1000W), ale właściwie na termoobiegu
(1300W) to dopiero wychodzi kurczaczek :-). Ale przyszło z nauką. Ponieważ
mikrofala miała ułatwiś życie :-) i zastąpić stary opiekacz mamy do
ulubionych kurczaczków, jest kupiona taka a nie inna (tzn, nie tania, bo
kosztowała mnie 1430PLN, ale spełniająca warunki pojemności i wyposażenia).
Sekret dobrego soczystego, z chrupiącą skurką kurczaka to: układamy całego
kurczaka na metalowym ruszciku, związujemy mu conajwyżej nóżki aby nie
tykały ścianek, w dupcię idą 2 wykałaczki na krzyż aby się rozwarła :-) bo
powietrze musi tam dojść :-), zapuszczam termoobieg, temp 225 stopni,
godzinka (nmiejwięcej, zależy od wagi) z obowiązkowym polewaniem skórki po
40 minutach soskiem własnym co 10 minut aby całkiem nie wyschło; mniam
mniam.
Ale jeżeli kuchenka ma tylko podgrzewać, to starczy takie LG za 300 zeta.
--
Henry(k)
Uwaga. Zabezpieczenie antyspamowe.
Z adresu email usuń "8"
|