Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Tomasz Stafiński <j...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Miod
Date: Wed, 14 Jul 2010 11:58:36 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 29
Message-ID: <1...@n...gazeta.pl>
References: <4c3d918e$0$19179$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: public-gprs30320.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1279108716 19356 87.96.118.112 (14 Jul 2010 11:58:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 14 Jul 2010 11:58:36 +0000 (UTC)
X-User: jenocik
User-Agent: NewsTap/3.0.5 (iPad)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328845
Ukryj nagłówki
krys <k...@p...onet.pl> wrote:
> Czegoś jednak producenci dodają , taka ich mać. Ostatnio potrzebowałam
> "na
> wczoraj" dwie łyżki miodu, kupiłam więc normalnie, w sklepie.
> Teoretycznie
> gryczany - zapach pasuje, ale po spróbowaniu wyczuwalny plastikowy
> posmak,
> jak we wczesniej próbowanym wielokwiatowym. Za to od trzech dni mam
> kupiony
> "na ulicy" miód od mazurskiej pszczoły, pół słoika skrystalizowanego
> rzepakowego, pół płynnego malinowego - no nie ma co porównywać. Nigdy
> więcej
> się nie skuszę na miód ze sklepu. A lokalnemu pszczelarzowi marudze,
> ze ja
> to chce normalny miód, a nie płynny cukier i nauczył się;-) _ przywozi
> pare
> słoików skrystalizowanego.
Ja kupiłem jakieś pół roku temu w carrefourze słoiczek (na szczęście
mały) miodu gryczanego producent to i ile pamiętam Sądecki Bartnik -
śmierdział jakby ta spadź była z desek od wychodka (pełnego).
Ale byłem w maju w górach i wypatrzyłem małą drewnianą budkę w
Szczawniku koło Muszyny. Tam zakupiłem po dużym słoiku spadziowego i
malinowego - polecam. Pięknie skrystalizowany i aromatyczny.
Pozdrawiam,
--
Jenot
|