« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-03-26 19:31:15
Temat: Niemieckie typy mąki a nasze typy mąki??Witam
mam kilka niemieckich przepisów na chleb. Nie wiem jakie zastosować
mąki dostępne u nas a odpowiadające niemieckim typą.
W przepisach mam np mąki typu: pszenne 405, 550, 630, 812,1050, 1200,
1700, 2000 ;żytnie 610, 815, 997, 1150, 1370, 1800.
Jakie zastosować mąki dostępne w polsce dla tych typów??
Czy polska mąka typu pszeniczna 550 to ta sama mąka co w niemczech też
550??
Pozdrawiam
Puszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-03-26 19:44:54
Temat: Re: Niemieckie typy mąki a nasze typy mąki??Puszka pisze:
> Czy polska mąka typu pszeniczna 550 to ta sama mąka co w niemczech też
> 550??
Ja może nie dokładnie odpowiem Ci na pytanie.. ale... ;)
Mieszkam tutaj prawie 5 lat, z reguły to ja w druga stronę przerabiam
przepisy: polskie na niemieckie i jak w przepisie jest mąka pszenna to
się nie zastanawiam tylko biorę jak leci i jeszcze nie było że coś mi
się nie udało :) Aczkolwiek z drugiej strony w moich przepisach jak już
występują oznaczenia mąk to raczej 450 - 550... ale to bardzo, bardzo
rzadko... Tutaj w sklepie nawet nie zwróciłam uwagi czy są dostępne inne
rodzaje mąk...
mamqa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-03-26 19:48:39
Temat: Re: Niemieckie typy mąki a nasze typy mąki??mamqa pisze:
> Ja może nie dokładnie odpowiem Ci na pytanie.. ale... ;)
> Mieszkam tutaj prawie 5 lat, z reguły to ja w druga stronę przerabiam
> przepisy: polskie na niemieckie i jak w przepisie jest mąka pszenna to
> się nie zastanawiam tylko biorę jak leci i jeszcze nie było że coś mi
> się nie udało :) Aczkolwiek z drugiej strony w moich przepisach jak już
> występują oznaczenia mąk to raczej 450 - 550... ale to bardzo, bardzo
> rzadko... Tutaj w sklepie nawet nie zwróciłam uwagi czy są dostępne inne
> rodzaje mąk...
Gwoli wyjaśnienia... Tutaj, oznacza w moim przypadku w Niemczech...
mamqa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |