Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.astercity.net!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mai
l
From: "Jolanta Pers" <j...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.soc.rodzina
Subject: Re: Niezależnoś
Date: Tue, 10 Dec 2002 10:40:59 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 48
Message-ID: <at4gbr$4ev$1@news.gazeta.pl>
References: <arp991$7u3$1@news.gazeta.pl> <arq5ct$kd5$2@news.tpi.pl>
<003b01c293af$773c5e00$9b4dfea9@nielegalny> <arrdmv$jg0$1@news.gazeta.pl>
<00c401c29470$f6797c40$9b4dfea9@nielegalny> <arva4e$p6r$1@news.gazeta.pl>
<asfm3o$t37$1@news2.ipartners.pl> <asftbu$iuo$1@news.gazeta.pl>
<ashtk7$94d$1@localhost.localdomain> <askior$5vb$1@news.tpi.pl>
<askmb0$3o3$1@news.gazeta.pl> <aspmgd$17n$1@localhost.localdomain>
<assoi0$63j$1@news.gazeta.pl> <3...@p...onet.pl>
<at2b6p$jdi$1@news.gazeta.pl> <3...@p...onet.pl>
<at49vh$fvd$1@news.gazeta.pl> <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 194.153.170.254
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.gazeta.pl 1039516859 4575 172.20.26.232 (10 Dec 2002 10:40:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Dec 2002 10:40:59 +0000 (UTC)
X-User: jop
X-Forwarded-For: z-tpg.tpg.pl
X-Remote-IP: 194.153.170.254
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.rodzina:27379
Ukryj nagłówki
agi ( fghfgh ) <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>
>
> Jolanta Pers wrote:
>
> > Mam nadzieję, że wystarczające, by zwrócić czyjąś (np. Twoją) uwagę na
fakt,
> > że często robienie tych samych rzeczy za darmo i za pieniądze to zupełnie
> > inna bajka.
>
> Ach rozumiem. Skoro to tak bez znaczenia jak widziany jest jakis zawód,
> zeby go stawiac w jednym rzedzie z prostytucja to dolacze do Twojego
> rankingu jeszcze i tlumaczy, informatyków... ;) Oczywiscie w tym samym
> celu- tej innej bajki...
A masz coś do prostytutek? Bardzo ciężko i uczciwie pracujące kobiety.
Zwłaszcza teraz, przy mrozie -15C.
> PS wracajac do pierwotnej rozmowy- dla kucharza z powolania spedzanie
> ilus godzin cudujac nad jakas potrawa to pasja- wiec raczej nie jest to
> czas zmarnowany. Szczególnie, gdy laczy swoja pasje z wykonywanym
> zawodem.
Przepraszam, ale to nie ja wywlokłam zawód kucharza zestawiony z kucharzeniem
w domu. To dwie różne sprawy.
> Przypominam, ze ktos moze miec inne priorytety niz Ty i nie
> jest to powód aby deprecjonowac czyjs zawód poprzez takie niezbyt
> ciekawe porównania.
A ja mogę sobie te priorytety oceniać, podobnie, jak ktoś może oceniać moje.
> Nawet gdy jest to tak w Twoich oczach pogardzana
> chyba kuchnia.
Nie pogardzana, po prostu człowiek musi coś jeść i fajnie byłoby, żeby jadł
smacznie i zdrowo. Żeby tak było, nie trzeba spędzać nad tym połowy dnia,
naprawdę, o czym codziennie się przekonuję. Po prostu nie robię z tego
wielkiego halo, tak jak nie robię wielkiego halo ze sprzątania, prania i
mycia się - trzeba, to się robi, ale minimalnym nakładem czasu, sił i
środków, bo nietrwałość efektu jest dla mnie wystarczającym powodem, żeby
jednak poświęcać więcej czasu na rzeczy bardziej pożyteczne i trwalsze.
JoP
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|