« poprzedni wątek | następny wątek » |
471. Data: 2016-03-07 08:52:27
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymPszemol wrote:
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1oqjvsd0rivux.yhisr75k45cc.dlg@40tude.net...
>> "Bezoczność" kiełbasy to znak czasów, kiedy nic nie jest tym, czym być
>> powinno - "kiełbasa" dziś to odpadki rzeźne i hydrolizat białkowy z soi.
>>
>> Robię kiełbasę po to, aby oczka były, bo tylko taka ma prawo do swej
>> nazwy.
>
> Ludzie się dziś masowo boją tłuszczu w jedzeniu. Niestety.
A powinni bać się zupełnie czego inego.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
472. Data: 2016-03-07 09:16:02
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymPszemol wrote:
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:mg26yyvmthd$.13h8xh9dbdfpc$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 10:04:42 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> qra! nie nawidzę Cię! robisz mi smaka a do sklepu nie pójdę teraz!!!!
>>> ;-)
>>
>> A choćbyś i poszedł, to niczego takiego tam nie ma... 3-|
>
> Wyobraź sobie, że na przedmieściach Chicago dużo polskich sklepów
> spożywczych i mają w ciągłym zaopatrzeniu również polskie konserwy.
Weź nie mów, że mają TAMTE konserwy.
Współczesne się nie liczą.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
473. Data: 2016-03-07 09:30:41
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymPszemol wrote:
Ja nikomu skóry kurzej wciskać nie będę - wręcz
> przeciwnie, jak ktoś zdjemie z kurczaka i odłoży na talerz jako odpad
> to chętnie zapytam czy ja mogę to zjeść i zjadam ze smakiem :-)))))
No popatrz, moje rytuały obiadowe kultywujesz.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
474. Data: 2016-03-07 09:42:56
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymPszemol wrote:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:56daa0a4$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 05.03.2016 o 01:24, Pszemol pisze:
>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>> news:slrnndj1rb.l8r.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>>
>>>>
>>>> Dopasowane jest wyłącznie do tego, ile klient lubi zapłacić. Ci co
>>>> lubią płacić dychę, dostają pół na pół z wodą, zrobioną z tego, co
>>>> ta za dwie dychy.
>>>
>>> Nie sądzę :-) Robiłeś badania? Opisz je... chętnie się zapoznam.
>>
>> Nie trzeba robić wielkich badań. Wystarczy zaobserwować, co się dzieje,
>> kiedy w supermarketach zrobią promocję na jakąkolwiek szynkę, np. za
>> 9,99zł. Chociaż podobno Polacy zaczynają coraz większą uwagę zwracać
>> na jakość zamiast na cenę.
>
> Chodzi o badania zawartości wody w takiej za 10zł/kg w porównaniu
> do takiej za 30zł/kg. Postawiłbym śmiało tezę, że nie różnią się
> zawartością wody w mięsie 3x.
Wystarczy zamrozić i porównać kałuże po rozmrożeniu.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
475. Data: 2016-03-07 13:44:07
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:56dd3c33$0$22828$65785112@news.neostrada.pl...
> Pszemol wrote:
>> Ja nikomu skóry kurzej wciskać nie będę - wręcz przeciwnie,
>> jak ktoś zdjemie z kurczaka i odłoży na talerz jako odpad
>> to chętnie zapytam czy ja mogę to zjeść i zjadam ze smakiem :-)))))
>
> No popatrz, moje rytuały obiadowe kultywujesz.
:-))) no ba! :-) kultywuję, z wielkim smakiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
476. Data: 2016-03-07 13:44:55
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:56dd38c4$0$679$65785112@news.neostrada.pl...
> Pszemol wrote:
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:mg26yyvmthd$.13h8xh9dbdfpc$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 10:04:42 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> qra! nie nawidzę Cię! robisz mi smaka a do sklepu nie pójdę teraz!!!!
>>>> ;-)
>>>
>>> A choćbyś i poszedł, to niczego takiego tam nie ma... 3-|
>>
>> Wyobraź sobie, że na przedmieściach Chicago dużo polskich sklepów
>> spożywczych i mają w ciągłym zaopatrzeniu również polskie konserwy.
>
> Weź nie mów, że mają TAMTE konserwy.
> Współczesne się nie liczą.
No zauważyłem właśnie że do moich ulubionych soję zaczęłi dodawać w składzie
:-(
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
477. Data: 2016-03-07 14:11:58
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymDnia Mon, 07 Mar 2016 08:52:27 +0100, krys napisał(a):
> Pszemol wrote:
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1oqjvsd0rivux.yhisr75k45cc.dlg@40tude.net...
>>> "Bezoczność" kiełbasy to znak czasów, kiedy nic nie jest tym, czym być
>>> powinno - "kiełbasa" dziś to odpadki rzeźne i hydrolizat białkowy z soi.
>>>
>>> Robię kiełbasę po to, aby oczka były, bo tylko taka ma prawo do swej
>>> nazwy.
>>
>> Ludzie się dziś masowo boją tłuszczu w jedzeniu. Niestety.
>
> A powinni bać się zupełnie czego inego.
Własnej głupoty...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
478. Data: 2016-03-07 14:13:38
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymDnia Mon, 07 Mar 2016 09:16:02 +0100, krys napisał(a):
> Pszemol wrote:
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:mg26yyvmthd$.13h8xh9dbdfpc$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 10:04:42 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> qra! nie nawidzę Cię! robisz mi smaka a do sklepu nie pójdę teraz!!!!
>>>> ;-)
>>>
>>> A choćbyś i poszedł, to niczego takiego tam nie ma... 3-|
>>
>> Wyobraź sobie, że na przedmieściach Chicago dużo polskich sklepów
>> spożywczych i mają w ciągłym zaopatrzeniu również polskie konserwy.
>
> Weź nie mów, że mają TAMTE konserwy.
Noczochczesz, Balbyna? - wszystko jest mozliwe; ze Szwecyej niedawno nam
podesłali takie sprzed 40 lat i poszłyyy w kiełbasy 3-/
> Współczesne się nie liczą.
Nawet jako podróby tamtych nie mają prawa uchodzić...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
479. Data: 2016-03-07 14:14:26
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymDnia Mon, 07 Mar 2016 09:30:41 +0100, krys napisał(a):
> Pszemol wrote:
> Ja nikomu skóry kurzej wciskać nie będę - wręcz
>> przeciwnie, jak ktoś zdjemie z kurczaka i odłoży na talerz jako odpad
>> to chętnie zapytam czy ja mogę to zjeść i zjadam ze smakiem :-)))))
>
> No popatrz, moje rytuały obiadowe kultywujesz.
Skórki drobiowe, przyzłocone na skwareczek - mniammmm.... I chrząstki
stawowe od udek :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
480. Data: 2016-03-07 14:14:47
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznymDnia Mon, 07 Mar 2016 09:42:56 +0100, krys napisał(a):
> Pszemol wrote:
>
>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:56daa0a4$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 05.03.2016 o 01:24, Pszemol pisze:
>>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>>> news:slrnndj1rb.l8r.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>>>
>>>>>
>>>>> Dopasowane jest wyłącznie do tego, ile klient lubi zapłacić. Ci co
>>>>> lubią płacić dychę, dostają pół na pół z wodą, zrobioną z tego, co
>>>>> ta za dwie dychy.
>>>>
>>>> Nie sądzę :-) Robiłeś badania? Opisz je... chętnie się zapoznam.
>>>
>>> Nie trzeba robić wielkich badań. Wystarczy zaobserwować, co się dzieje,
>>> kiedy w supermarketach zrobią promocję na jakąkolwiek szynkę, np. za
>>> 9,99zł. Chociaż podobno Polacy zaczynają coraz większą uwagę zwracać
>>> na jakość zamiast na cenę.
>>
>> Chodzi o badania zawartości wody w takiej za 10zł/kg w porównaniu
>> do takiej za 30zł/kg. Postawiłbym śmiało tezę, że nie różnią się
>> zawartością wody w mięsie 3x.
>
> Wystarczy zamrozić i porównać kałuże po rozmrożeniu.
Swietny sposób :-D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |