« poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2011-12-12 23:38:07
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.W dniu 2011-12-12 21:30, Paulinka pisze:
>> I to by chyba było na tyle.
>> Oprócz tego, że narobiłam sobie takiego smaka, że jutro idę kupić
>> przynajmniej kilka sztuk :)
>
> A ja mam ochotę na guacamole w mojej ulubionej meksykańskiej knajpce ;)
:) A ja mam prawie pod domem takową i jeszcze się nie wybrałam :(
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2011-12-13 00:06:35
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.W dniu 2011-12-12 23:59, Nixe pisze:
>>>> Jeżeli coś mnie zezłosciło to to, że muszę dorosłym ludziom podstawy
>>>> tłumaczyć.
>>>
>>> Ty naprawdę myślisz, że mi cokolwiek wytłumaczyłaś i przekonałaś do tego
>>> tlenu w awokado? Płonne nadzieje kochana :)
>>
>> Ani Ty mnie do próżni gazowej tamże.
>
> Najważniejsze, że jakaś tam równowaga gazowa między nami nastąpiła ;-P
Przedyfundowało ;) Właśnie godzinę temu skończyłam tłumaczyć młodej
przed klasówką. O zapachu smażonych kiełbasek, dymie z ogniska i inne
takie. Aż zgłodniałam :D
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
63. Data: 2011-12-13 00:08:10
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.W dniu 2011-12-12 22:42, Nixe pisze:
>> Niektórzy nie odróżniają biotechnologii od biochemii,
>
> Ale biochemia jest jednym z przedmiotów wiodących na studiach
> biotechnologicznych. Przynajmniej 15 lat temu była.
Ojtam, ojtam ;)
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
64. Data: 2011-12-13 00:12:49
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.W dniu 2011-12-12 23:07, Anai pisze:
> A propo's awokado - od 15-go w Tesco po 1,49 ;)
To pewnie te z 5 centymetrową pestką w środku. Ale się skuszę - tańsze
niż Piascledine, a na pewno nie mniej skuteczne. I smaczne przy tym :)
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
65. Data: 2011-12-13 00:16:30
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.W dniu 2011-12-12 21:22, Nixe pisze:
> narobiłam sobie takiego smaka, że jutro idę kupić
> przynajmniej kilka sztuk :)
Wczoraj sobie zrobiłyśmy meksykańską ucztę - tortille słoneczne,
guacamole w wersji z dodatkami
paprykowo-cebulowo-czosnkowo-puszkowopomidorowymi tudzież boczek smażony
z papryką i cebulką. Mniam :)
Ale w starym kompie mam 2 fotki z prawdziwej rozpusty - tortille, ryż,
kurczak, paski wołowiny, guacamole, sosy, śmietana, coś tam jeszcze...
nie mogę tego znaleźć w necie, a wyglądało kusząco, choć podane w mocno
rustykalnym klimacie. Kiedyś se zrobię ;)))
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
66. Data: 2011-12-13 01:08:55
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.W dniu 2011-12-12 20:39, XL pisze:
> http://surawka.republika.pl/MZZ11.htm
> Historia, uprawa, właściwości odżywcze i zdrowotne.
Nawet beta-sitosterol nie umieją napisać poprawnie. Ot, netowa merytoryka :>
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
67. Data: 2011-12-13 07:34:07
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>
> Nixe pisze:
>> W dniu 2011-12-12 22:19, Paulinka pisze:
>>
>>> Ja tak mam z mięsem gołębim. No nie mogę wyprzeć ze swojej wyobraźni
>>> tych wszystkich 'zasrańców' wrocławskich. Tato dostał od kolegi hodowcy
>>> gołębie na rosół, ja nie przełknęłam.
>>
>> Chyba też bym się wahała. Chociaż z drugiej strony jako dziecko jadłam u
>> rodziny na wsi kotlety z mięsa nutrii, co i wówczas i chyba teraz również
>> jest dość kontrowersyjne.
>
> Te nutrie dość powszechne wtedy były, teraz nie wiem. Ja je to tylko w
> klatkach widziałam.
> To nic zjadłam nieświadoma zupełnie jako dziecko u koleżanki krokiety z
> nadzieniem z płucek. Bleee.
Biały barszcz na płuckach... rarytas, dodatkowo dlatego, że raz do roku...
Za to awokado... bleeee
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
68. Data: 2011-12-13 10:57:21
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.W dniu 13.12.2011 01:12, Aicha pisze:
> W dniu 2011-12-12 23:07, Anai pisze:
>
>> A propo's awokado - od 15-go w Tesco po 1,49 ;)
>
> To pewnie te z 5 centymetrową pestką w środku. Ale się skuszę - tańsze
> niż Piascledine, a na pewno nie mniej skuteczne. I smaczne przy tym :)
>
A pojęcia nie mam :)
Ja awokado nie kupuję, raz się wprawdzie skusiłam i tak mi smakowało, że
zjadłam całe bez niczego, co z kolei spowodowało, że mi się przejadło i
teraz mam odruch wymiotny na samą myśl...
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
69. Data: 2011-12-13 14:56:22
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.\
>> I to by chyba było na tyle.
>> Oprócz tego, że narobiłam sobie takiego smaka, że jutro idę kupić
>> przynajmniej kilka sztuk :)
>
> A ja mam ochotę na guacamole w mojej ulubionej meksykańskiej knajpce ;)
>
>
Która to?
Mam ochote na jakies meksykanskie cos, ale nie wiem od której knajpki
zacząc.
Pozdrówka
Nuel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
70. Data: 2011-12-13 18:29:16
Temat: Re: O awokado - wyczerpująco.Dnia Tue, 13 Dec 2011 02:08:55 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-12-12 20:39, XL pisze:
>
>> http://surawka.republika.pl/MZZ11.htm
>> Historia, uprawa, właściwości odżywcze i zdrowotne.
>
> Nawet beta-sitosterol nie umieją napisać poprawnie. Ot, netowa merytoryka :>
Przeciętnemu miłośnikowi awokado akurat dokładnie wszystko jedno, jak się
to pisze, więc się może aż tak nie gorączkuj - w ten sposób to nie da się
przeczytać żadnego artykułu ani skupić na jego temacie.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |