Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "daniel figlarz" <d...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Odp: Przyswajanie białka
Date: Fri, 22 Aug 2003 21:44:39 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 42
Message-ID: <bi62s7$qbi$1@inews.gazeta.pl>
References: <bhsnvh$l4n$1@news.onet.pl> <bi2q56$kd9$1@inews.gazeta.pl>
<bi4dg0$2se$1@nemesis.news.tpi.pl> <bi4j79$so6$1@inews.gazeta.pl>
<bi4k3j$21u$1@inews.gazeta.pl> <bi4lhl$6iv$1@inews.gazeta.pl>
<bi4lsb$7k7$1@inews.gazeta.pl> <bi4v8q$ars$1@news.onet.pl>
<bi4vng$dl0$1@inews.gazeta.pl> <bi50t5$hkh$1@inews.gazeta.pl>
<bi51ln$k48$1@inews.gazeta.pl> <bi58ga$d0c$1@inews.gazeta.pl>
<bi59fl$g3d$1@inews.gazeta.pl> <bi5d42$pq4$1@inews.gazeta.pl>
<bi5dbg$qc5$1@inews.gazeta.pl> <bi5u4a$bvd$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 172.17.1.143
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1061588679 26994 172.20.26.239 (22 Aug 2003 21:44:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 22 Aug 2003 21:44:39 +0000 (UTC)
X-User: damatal
X-Forwarded-For: 172.17.1.143, horyzont.pl
X-Remote-IP: 172.17.1.143
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:21495
Ukryj nagłówki
slawek <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał(a):
>
>
> --
> Slawek
> Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah>
napisał
> w wiadomości news:bi5dbg$qc5$1@inews.gazeta.pl...
> > slawek w wiadomości news:bi5d42$pq4$1@inews.gazeta.pl pisze:
> >
> > > Nie, chodzi o to że pokarmy które możesz trawić w stanie
> > > nieprzetworzonym na surowo po ugotowaniu itp. są jeszcze bardzie
> > > wartosciowe czy przyswajalne. dużo roślin jest na surowo niejadalna
> > > lub nieprzyswajalna , staje się jadalna po ugotowaniu , to taki krok
> > > mniej niz pokarmy odzwierzęce ;))
> >
> > To tylko twoja interpretacja oparta na zalozeniu, ze pokarmy roslinne w
> > stanie surowym sa calkowicie nieprzyswajalne. Udowodnisz to w koncu
jakos?
> >
> >
> Tak bardzo prosto , najedz się surowej mąki i zobacz co będzie jutro.
> Niektóre rzeczy są tak oczywiste że nie znajdziesz na to linka w necie do
> badań źródłowych , bo nikt przy zdrowych zmysłach ich nie zrobi a jeśli nie
> ma zdrowych zmysłów to będzie trudno mu znaleźć sponsora chcącego wyrzucić
> kase w błoto ;))) Widzę że jeśli nie napisano czegoś w necie to to jakgdyby
> dla ciebie nie istnieje /-)
> Nie uwazam jakoby wszystkie warzywa w stanie surowym były niejadalne , bo
> sam je czasami jadam ;) wiem natomiast i nie zamierzam "wykopywać"
> konkretnej literatury że wszelkie ziarna zbóż na surowo są niejadalne a i
> gro warzyw też trzeba najpierw ugotować żeby w części stały się możliwe do
> strawienia bo błonnik nie będzie trawiony nigdy .
>
Otóż to Marcin! Zjedz surowe ziarno któregokolwiek ze zbóż i go nie pogryź a
następnie sprawdź swoja kupkę i wszystko jasne!!
Następnie zjedz cokolwiek pochodzenia zwierzęcego /bez gryzienia oczywiście/
i porównaj wydalanie. Eureka, stary, murowana!!!
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|