Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!wroclaw.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.pozna
n.pl!news.telbank.pl!not-for-mail
From: Magda <m...@b...priv.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: szukam ciasta bez pieczenia...
Date: Mon, 09 Feb 2004 01:08:10 +0100
Organization: BPTNet - http://www.telbank.pl
Lines: 36
Message-ID: <c06j00$166$1@news.telbank.pl>
References: <c02t1n$bef$2@nemesis.news.tpi.pl> <c05a2u$ie5$1@atlantis.news.tpi.pl>
<c05al9$ktf$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.136.50.40
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.telbank.pl 1076285248 1222 195.136.50.40 (9 Feb 2004 00:07:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...telbank.pl
NNTP-Posting-Date: 9 Feb 2004 00:07:28 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.4) Gecko/20030624
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <c05al9$ktf$1@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:191044
Ukryj nagłówki
Użytkownik Stokrota napisał:
> Hmm, tak a potem stwierdzić że sama zrobiłam. Nie jakoś nie lubie kłamać!
> Dzięki za posta.
> A ja chcia.łam powiedzieć że wciąż czekam na propozycje!!!!!!
> Ludzie nie zostaweiajcie człeka w potrzebie!!!
>
>
Przepis mojej siostry, mowi na to Rafaello:
MASA BUDYNIOWA:
Zagotować: 1,5 szklanki mleka (3,2%) i 0,5 szklanki cukru
Zmiksować: 0,5 szklanki mleka (3,2%), 0,5 szklanki cukru (może
być mniej), 4 zółtka, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki
ziemniaczanej, 2 łyżki mąki tortowej.
Do zagotowanego wcześniej mleka dodać zmiksowaną część masy i
gotować na wolnym ogniu jak bydyń.
KREM:
Rozcieram 25 dag masła osełkowego (może być śmietankowe z
Warlubia :)) ) i do tego dodaje wcześniej zrobiony i ostudzony
budyń. Po rozmieszaniu dodać 1,5 paczki wiórków kokosowych
(wiórki - jedna paczka po 10 dag ) i to wszystko razem
rozmieszac.
Z tego powstanie krem, który przekładamy między krakersami (2
paczki krakersów). Ostatnia warstwą ma być krem, który
posypujemy 0,5 paczki pozostałych wiórków kokosowych.
Ciasto najlepiej jest zrobić dzień wcześniej, żeby zmiękły krakersy.
Życzę smacznego :))
Pozdrawiam,
Magda
P.S.
przepis na średnią blaszkę
|