Data: 2003-10-20 16:32:42
Temat: Re: Ogrodowe giganty
Od: s...@s...pl (Tadeusz Smal)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Anna Kowalska" <a...@p...onet.pl>
> (o bokkoni)
>
> >moje
> >obie sadzone w tym roku
> >ta podlewana dorosla do prawie 2 metrow
> >a ta na skarpie i praktycznie niepodlewana tylko do 80 cm
>
> Ty mnie Tadziu nie denerwuj!
> Twoje nie przecierpiały ostatniej zimy i tylko dlatego Ci urosły.
> W dodatku, jak się domyslam, pochodziły ze szlachetnego źródła
:)))
zrodlo zaiste szlachetne
a w dodatku roslinka najwidoczniej szczerze ofiarowana
na ktora zasluzylem bo byla o ile dobrze pamietam wygrana
w zakladzie z Basia o dlugosc ubr zimy
:))))
> Lepiej zapodaj obiecany przepis na bulwy topinambura.
:))
> http://www.cukrzycanadwaga.iq.pl/
>
> Bulwy duszone ( 15 min - kuchnia z szybkowaru
>
> 80 dag bulw
> 1 łyżka mąki
> 0,5 szklanki śmietany
> 1 kostka rosołowa
> 6 dag masła
> 1 łyżka siekanego koperku
> sól i cukier do smaku
>
> Oczyszczone bulwy pokroić w kostkę, zalać w szybkowarze wodą tak, by je
> pokryła, dodać masło i pokruszoną kostkę rosołową. Szybkowar zamknąć,
> ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Po
> tym czasie szybkowar otworzyć, dodać wymieszaną ze śmietaną mąkę,
zagotować
> i doprawić cukrem.
>
> Bulwy z wody 15 min - kuchnia z szybkowaru
>
> 80 dag bulw
> 6 dag masła
> 1 łyżka tartej bułki
> sól do smaku
>
> Oczyszczone bulwy zalać w szybkowarze wrzącą wodą, po czym szybkowar
> zamknąć. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia
> wewnętrznego. Po ugotowaniu wyjąć z wody, polać zrumienioną bułką z
masłem.
> Podawać do mięs zamiast kartofli.
> Uwaga. Podana z ostrym sosem potrawa ta może stanowić oddzielne danie, np.
> kolacyjne.
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|