Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Opinia - automat do chleba ELTA BA123
Date: Thu, 27 Dec 2007 13:16:37 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 58
Message-ID: <177vf56snzssp$.e64pvk2mtgb3.dlg@40tude.net>
References: <fkt127$ff6$1@news.onet.pl> <fku202$k67$1@news.onet.pl>
<1efqw44nxchpb.m0pxau5gieu2$.dlg@40tude.net>
<fkuje3$6oo$1@nemesis.news.tpi.pl>
<awcazcoy038z.1vqfeld1g0no9$.dlg@40tude.net>
<fkvi2m$3vp$1@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: i...@w...pl
NNTP-Posting-Host: bms80.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1198758307 25618 83.28.238.80 (27 Dec 2007 12:25:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 27 Dec 2007 12:25:07 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:308066
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 27 Dec 2007 07:50:56 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
> news:awcazcoy038z.1vqfeld1g0no9$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 26 Dec 2007 23:03:16 +0100, Edward Kniażycki napisał(a):
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>> [...]Wolę zatem piekarnik, a do wyrabiania ciasta robot - jakiś mocny,
>>>> ja mam Bosch MUM. [...]
>>> Kupiłem kiedyś tego Boscha kierując się radami Grupy. Chleba nie
>>> próbowałem, mogę jednak potwierdzić, że wszelkie ciasta wyrabia
>>> znakomicie.
>>> Ed.
>>
>> I po to go mam - coś niesamowitego. I masę na pasztet pięknie miesza, i
>> ciasta wszelkie, jak pisaleś. Chleb piekę co 2 dzień, pierogi są często
>> wreszcie, bo rodzina lubi, i drożdżowe makowce mogę upiec 4 za jednym
>> zamachem, a co! - sąsiadów w tym roku na święta obdzieliłam, bo też lubią
>> :-)
>> Jak to dobrze nie mieć już złych skojarzeń związanych z wyrabianiem ciasta
>
> A ja kupiłem automat - dwa mieszadła - doskonale wyrabia ciasto,
> procesor pilnuje by rosło w optymalnych warunkach, ma trzy stopnie
> zrumienienia skórki, gdy trzeba ciemniejszej niż konstruktorzy przewidzieli
> wystarczy dodać łyżeczkę cukru więcej do ciasta, lub na 15 minut przed
> koncem pieczenia posmarować chleb po wierzchu choćby osłodzoną wodą, ale
> mozna też rozbitym jajkiem i posypać np. makiem, sezamem, czarnuszką, czy
> kminkiem.
> Teraz mam do dyspozycji robota Zelmer Fenomen 880.5, ustępuje on mocą
> nieco MUMowi (1kW wobec 1,4 kW MUMa), ale to jest wystarczająca moc aby
> ukręcić ciasto na chleb z 1,2 kg mąki, co odpowiada więcej niż 2 bochenkom
> standardowym. Biorąc pod uwagę ilość przystawek: malakser - najczęściej
> używany, mikser, wyrabiacz ciasta, obieraczka i sokowirówka, plus Zelmera
> maszynka do mielenia mięsa Diana z szatkownicą zapewnia wszystkim paniom
> domu lub osobom lubiącym pichcić komfort pracy - czyli pozbycie się czaso- i
> pracochłonnych czynności i poświęcenie się pasji tworzenia arcydzieł sztuki
> kulinarnej. Trzeba snobować się w nich,
Łał. Bym się chętniej posnobowała na bordowy Artisan czy cuś w tym stylu
:-)
> a nie w sprzęcie - a więc innymi
> słowy być, a nie tylko mieć.
> Cenowo wygrywa para: Fenomen z Dianą!!!
Też mam Dianę! Szatkownicę ma świetną, a przystawek do MUMa nie mam, z
wyjątkiem dzbanka miksującego i to mi wystarczy :-)
A mój "mumik" radzi sobie z ciastem z 2 kg mąki, no ale go tak aż nie
przemęczam.
--
XL wiosenna
====================================================
================
"Jeżeli ktoś naprawdę cię nienawidził, to tylko dlatego, że nie mógł być
taki, jak ty."
====================================================
================
Poprzedni profil:
http://groups.google.com/groups/profile?enc_user=LWs
rThYAAABr-nqNxKREgaFPDG6Ht91aF6sPCqGHHKkulQEP0yp8Qg
|