Data: 2006-06-07 19:07:36
Temat: Re: Orkisz
Od: Marcin 'Cooler' Kuliński <m...@p...gazeta.blah>
Pokaż wszystkie nagłówki
j...@n...pl pisze:
> Piszesz bzdury. Dla organizmu rozkładanie cukru bardziej czy mniej złożonego
> nie ma żadnego znaczenia w tym sensie, że musi go rozłożyć do cukrów
> najprostszych. A więc dla organizmu rozkładanie do aminokwasów i rozkładanie
> cukrów w kaszy, chlebie, owocach jest takie samo, tylko ma mniej pracy przy
> cukrach najprostszych, a najwięcej przy złozonych.
Nie, to Ty piszesz bzdury i powie Ci to kazdy, kto ma jakie takie
pojecie o zywieniu oraz funkcjonowaniu organizmu. Zrob sobie krzywa
cukrowa po spozyciu 50 gram cukru i dla odmiany np. po brokulach
zawierajacych 50 gram weglowodanow czy orkiszu z 50 gramami skrobi.
Zupelnie inaczej wydzielaja sie enzymy i hormony (zarowno jesli chodzi o
ilosci bezwzgledne, jak i wzgledna zmiennosc w czasie), a wiec organizm
jako calosc reaguje _inaczej_.
|