Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "telcia" <n...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parapetówka
Date: Mon, 6 Jun 2005 13:01:56 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 39
Sender: o...@a...pl@host228-187.crowley.pl
Message-ID: <d81aep$dg$1@news.onet.pl>
References: <d7t53t$1dch$1@news.mm.pl>
NNTP-Posting-Host: host228-187.crowley.pl
X-Trace: news.onet.pl 1118055705 432 62.181.187.228 (6 Jun 2005 11:01:45 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Jun 2005 11:01:45 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240809
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Yaro" <> napisał :
> Noszę się z zamiarem zrobienia wreszcie imprezy parapetowej :-).
> No i tak sie zastanawiam czy zrobic po prostu kanapki, sałatki ze dwie z
> tuńczyka i zapchajdziury typu czipsy, paluszki i takie tam.
>
> Ma być koło 15 osób, a robić coś na ciepło to bedzie dużo roboty no i
koszty
> będą spore....... no chyba, ze macie jakies pomysły :-)))).
>
> Tanio, szybko i smacznie...
Ja mimo wszystkich cennych rad obstawałabym przy Twojej propozycji.
Jeśli zrobisz, bułeczki, spaghetti, czy inne proponowane ciepłe przysmaki,
to i tak nie wypada poczęstować gości jednym posiłkiem (chyba)
Jesli są kanapki, 2 jakieś smaczne sałatki (jedna ekonomiczna a druga
treściwa:-) np. ze samżonym kurczakeim), + dodatkowo chipsy, paluszki etc,
to gości cały czas coś chrupią i są zadowoleni;-)Poza tym jest sezon owocowo
warzywny, więc owoce obowiązkowo idą na stół. Goście maja wrażenie ze sie
przygotowałeś, i to też jest ważne. Zależy jesczze czy jest to impreza "za
stołem" czy raczej na luzie i tzw. szwedzki stół.
Ostatnio u mojej byłej profesorki, która zaporosiła nas na grilla jadłam
mega-ekonomiczna ale pyszną sałatkę:
Ziemniaki, sos tatarski, starte jabłko,(ew.cebulka), kukurydza -TYLE (sól,
pieprz do smaku, szczypta cukru i kwasku też)
cały sukces polegał na tym, ze ziemniaki w tym sosie siedziały ponad dobę,
więc pięknie nabrały smaku.
Ja też planuję zrobić parapetówkę, i w tę stronę kulinarna chcę podążać
pozdrawiam i życzę udanego wyboru
telcia
Ps.Krokiety+barszcz o północy to też swietna sprawa. Krokiety z soczewicą -
mega ekonomiczna inwestycja kulinarna:-)
|