Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Horrendum" <h...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parmezan
Date: Wed, 28 Mar 2001 22:36:36 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 31
Message-ID: <99thno$ps7$1@news.tpi.pl>
References: <99s56h$ac4$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pb141.krakow.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 985811512 26503 212.160.3.141 (28 Mar 2001 20:31:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Mar 2001 20:31:52 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Parmezan
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:47813
Ukryj nagłówki
zalezy jeszcze jaki parmesan - parmiggiano reggiano widziałem "pod
Marriotem - jak się wychodzi od Lotu na dół jets taki sklep z serami,
ostrygami,
winami - tam był. Drugi widziałem w spożywcyzm na samym dole takiego
wysokiego wiezowca koło hotelu Sobieski (ciut w stronę dworca - reform czy
jakos tak plaza).
łatwiej kupic grana padano - moim zdaniem porównywalne - tzn. gorsze od
naprawdę dobrego parmezani i to zx najlepszej czesci, ale taki parmesan jest
de facto w Polsce niedostepny (we Włoszech też warto mieć "wejscia" u
sklepikarza), a poza tym piekielnie drogi. Grana padano mozna dostac w
marketach, np. w billi. Raczej unikaj produkcji Galbini, bo jest slabiutki.
Poza tym byl w tym markecie w wiezowcu, co wspominalem. Pozostaja jeszcze
zaprzyjaznione restauracje - sprobuj poderwac jakiegos kucharza np. z
Biblioteki (super grana)
Pozdrawiam,
H.
Użytkownik Pesti <p...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:99s56h$ac4$...@n...tpi.pl...
> Mam goraca prosbe. Raz w zyciu jadlam niestety poza garnicami Polski
> prawdziwy parmezan i na razie bezskutecznie poszukuje go w warszawie
> bywaja jakies tarte wiorki ale to mi wyjatkowo nei smakuje) . Czy moze
> wiecie gdzie mozna kupic kawal ( nie tarty ) prawdziwego parmezanu? Do
> grobowej deski bede za informacje wdzieczna :)
>
>
|