Message-ID: <3...@k...org.pl>
Date: Wed, 26 Apr 2000 11:24:37 +0200
From: "Michal R. Hoffmann" <m...@k...org.pl>
Organization: KNM
X-Mailer: Mozilla 4.71 [en] (WinNT; I)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parzenie herbaty
References: <lAkL4.18903$hK2.374112@news.tpnet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: null.ii.univ.szczecin.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: null.ii.univ.szczecin.pl
X-Trace: 27 Apr 2000 08:21:12 +0200, null.ii.univ.szczecin.pl
Lines: 27
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!new
s.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!news.vogel.pl!null.ii.univ.szczecin.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27405
Ukryj nagłówki
Sting wrote:
>
> Czesc czy ktos kompetentny moze mi wyjasnicz czy ma sens dodanie cytryny do
> "fusow" przed zalaniem wrzatkiem? Ja nie praktykuje takiego sposobu bo
> uwazam ze herabata sie wtedy nie zaparzy ale ma kolegow ktorzy dzialja na
> odwrot. W zwiazku z tym chcialbym wiedziec jak jest lepiej?
> Pozdrawiam
to kiepski sposob:
a) zabijasz witamine C w cytrynie
b) herbata sie gorzej zaparzy
c) wiecej aromatu z cytryny uleci
lepiej zaparzyc, a dopiero pozniej dodawac cytryne i cukier. Albo nie
dodawac :))))
Aha, mnie, jezeli juz mam cokolwiek wrzucac w herbate, bardziej smakuje
plasterek cytryny (ze skorka) niz sam sok.
pozdrawiam,
--
misiek
*** IRC: nbrasil ICQ UIN: 3620591 | Michal R. Hoffmann ***
*** <mailto:misiek@knm.org.pl> | PO Box 41 ***
*** http://www.kki.net.pl/mis | 71-119 Szczecin 35 ***
*** -= member of: KNM, ZUKiH, HCKU =- | POLAND ***
----------- Money sometimes oils the wheel of justice -------------
|