Data: 2002-09-25 15:59:11
Temat: Re: Piec CO na miał
Od: "Anna L" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sławomir Studnik" <s...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> > Powstał problem - wszyscy znajomi miał przed załadowaniem
> > do pieca zwilżają i to dość mocno wodą. Nie bardzo daje mi się
> > przekonać pozostałych domowników że też tak należy robić.
> > Twierdzą że "kalorie idą na odparowanie wody niepotrzebnie".
> Miał należy zwilżyć wodą by uniknąć spalania wybuchowego pyłu w trakcie
> wsypywania na palenisko. Muł zaś, najczęściej bez dodatkowego zwilżenia
jest
> niemożliwy do nabrania łopatą (zlepia się i twardnieje).
Oczywiście chodzi o "muł" pomyliłam nazwę.
Nasz muł już jest podsuszony i dla tego uważam
że należy dodać wody. Niestety testy z tym
podsuszonym i mocno zmoczonym wykazują
że nie widać żadnej różnicy - stąd upór panów.
Dalej nie wiem kto ma rację.
Anna
|