Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: s...@s...pl (Tadeusz Smal)
Newsgroups: pl.rec.ogrody
Subject: Re: Piec chlebowy
Date: 3 Jul 2004 00:38:41 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 97
Message-ID: <018e01c46085$40dc6900$5d8d1b53@smal9k1kzfv9ki>
References: <4...@s...pl>
<011501c46075$e1147170$5d8d1b53@smal9k1kzfv9ki>
<4...@s...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1088807921 14066 213.180.130.18 (2 Jul 2004 22:38:41
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Jul 2004 22:38:41 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-Received: from smal9k1kzfv9ki (azd93.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.27.141.93]) by
mail.supermedia.pl (Postfix) with ESMTP id 68F757B87F for
<p...@n...pl>; Sat, 3 Jul 2004 00:38:11 +0200 (CEST)
X-Received: from smal9k1kzfv9ki (azd93.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.27.141.93]) by
mail.supermedia.pl (Postfix) with ESMTP id 68F757B87F for
<p...@n...pl>; Sat, 3 Jul 2004 00:38:11 +0200 (CEST)
X-Received: from smal9k1kzfv9ki (azd93.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.27.141.93]) by
mail.supermedia.pl (Postfix) with ESMTP id 68F757B87F for
<p...@n...pl>; Sat, 3 Jul 2004 00:38:11 +0200 (CEST)
X-Received: from smal9k1kzfv9ki (azd93.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.27.141.93]) by
mail.supermedia.pl (Postfix) with ESMTP id 68F757B87F for
<p...@n...pl>; Sat, 3 Jul 2004 00:38:11 +0200 (CEST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:127815
Ukryj nagłówki
----- Original Message -----
From: "AnnaMaja Walczakiewicz" <a...@s...pl>
> > > http://senmayi.pl/zielnik/PiecChlebowy.jpg
> > >
> > > rysunek waży około 60 kilo.
> > :)))))
:)
usmiechalem sie do Ciebie
i nic wiecej to nie znaczylo
poza mtym
ze napracowalas sie rysujac ten szkic
:)))))))
> No co..........? U mnie tak waży na desctopie !
> Sprawdzalam pod kątem modemowcow specjalnie :-)
> Co się uśmiechasz ? :-)
:))))
dlatego nazywam sie _hehehhem
ze czesto parskam smiechem
:PPPPPPPP
> > obudowalas ten piec w gadzety
>
> Wszystko potrzebne jak mniemam.... przynajmniej w planach i na na dzień
> dzisiejszy.
> Ale słucham....co zbędne według Ciebie?
:)
prawidlowo bodajze nazywa sie to NALEPA
czyli piec na ktorym gotowalo sie potrawy
:")
bedziesz miala przez nia utrudniony dostep do komory pieca
hehe
nieenergonomiczny
:))))))
po tez Tobie ta "duchowka" na piecem
?
> > u mnie jego rola jest zredukowana tylko do uzytkowej
> > a pod tym katem jest to tylko nisza
> > np w rodzaju
> > http://www.foto-oczko.webpark.pl/biskupin/image13.ht
m
>
> Coś nierychsztosi ten link :-(.
> Nie mogę więc się wypowiedzieć.
:)
jest tam typowy tzn niszowy piec do chleba
taka kupka gliny z jama w srodku
:))))))
> > a co tu gadac
> > kostrukcja rownie prosta ja budowa cepa
> > w czym widzisz probblem
> > ????
>
> Ha... no otóż nie jest to takie proste. To znaczy jest ale...
> W różnych częsciach globu, zdaje się robili to różnie.
> Czasami są dwa poziomy czasami jeden.
> Jak sa dwa to drugi ma klepisko.
> Jak jest jeden to co na posadzkę?
> Jaka jest szerokość typowej ziemianki a jaka wysokość?
> Jeśli jest jednokomorowa to jak głęboko złaziła pod ziemię?
> (czy to może kwestia indywidualnego widzi-mi-się?)
> Różne mam pytania..... widzisz....
> amw
hehe
Ty to potrafisz sobie nawymyslac problemow
wsszystko to problemy
:)))))
im glebiej tym lepsze wlasciwosci termoizolacjne
:)
przyjmuje sie u nas strefe przemarzania gruntu 80 cm
i o ile nie zastosuje do budowy jakis materialow termoizolacyjnych
lisci
sloma czy styropian to takiej grubosci teoretycznie powinny sciany czy
strop z ziemi
:))))))
ale im glebiej
tym trudniejsze i bardziej uciazliwe wnoszenie
i wynoszenie przedmiotow do tego pomieszczenia
:)
zalezy tez
jaki masz poziom wod gruntowych
( loszek nie moze podciekac )
:)
im wyzej bedziesz miala strop tym wygodniej hbedzie Tobie
i chocby mniej smrodow sie nawachasz
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
|