Data: 2004-07-03 11:18:29
Temat: Re: Piec chlebowy
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna Kwiecińska" <l...@w...pl>
> > Mam stary piec chlebowy liczący sobie ponad 100 lat, z cegły
oblepionej
> gliną. Stoi w chałupie mojego dziadka w Wieliczce. Dwa pokolenia
żywiły się
> upieczonym tam chlebem. Zapraszam na oględziny, dopóki go nie
rozbierzemy
> razem z drewnianym domem. Chociaż zastanawiam się, czy nie zostawić go
w
> ogrodzie pod gołym niebem jako swoisty grill ;). [...]
Bardzo dobrze myślisz, taki piec wygląda ekstra i możesz jeszcze
dobudować do niego ruszt i rożen zamontować nad nim.
Obawiam się tylko jednego, że po rozebraniu domu będziesz musiała
postawić nad nim jakieś zadaszenie bo inaczej deszcze go rozmyją.
Zastanów się nad tym, czy nie warto zostawić (zmodernizować, naprawić)
jakiejś części domu z tym piecem i rożnem otwartej na ogród.
--
Pozdrawiam, Jerzy
|