Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-ma
il
From: "Anna" <a...@f...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Please!
Date: Mon, 23 Sep 2002 19:36:37 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: a...@p...onet.pl@tyg1-9-240.wlop.ppp.polbox.pl
Message-ID: <amnjft$3jr$1@news.onet.pl>
References: <ammoe7$llf$1@news.onet.pl> <amnipn$he$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: tyg1-9-240.wlop.ppp.polbox.pl
X-Trace: news.onet.pl 1032802621 3707 213.241.9.240 (23 Sep 2002 17:37:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Sep 2002 17:37:01 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125228
Ukryj nagłówki
Użytkownik "DanaB" <d...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:amnipn$he$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Anna" <a...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:ammoe7$llf$1@news.onet.pl...
> > Kochani, mam ochotę na zapiekankę z makaronu i jabłek ze śmietaną, czy
> > wiecie jak to zrobić?
> > To pomóżcie!!!
> >
> Tak, wiem
> Makaron (najlepiej krajanka albo domowy) ugotować jak zwykle. Ładne
kwaskowe
> jabłka, takie co to łatwo sie rozpadaja w pieczeniu, obrac, usunac z nich
> gniazda i pokroic na kawalki. Naczynie zaroodporne wysmarowac obficie
> maslem. 2 zoltka utrzec ladnie z cukrem, osobno ubic bialka na sztywna
> piane - wymieszac z makaronem. Ulozyc makaron, potem jablka - posypac je
> cukrem i cynamonem, przykryc makaronem. Na wierzch polozyc jeszcze kilka
> kawalkow masla i wstawic w goracy piec na czas jakis (35-40 minut).
> Smietanke slodka ubic z dodatkiem cukru, a gdy juz makaron dobrze
> wypieczony - podawac ze smietanka.
> Robie tak ryz z jablkami, zpiekam w ladnej foremce babkowej z kominkiem.
> --
> DanaB
> www.kuchnia.com.pl
> "Och, gdyby ktoś chciał zjeść to co ugotuję..."
>
>
Serdeczne dzięki , to jest takie cos co mi bardzo pasuje, dziękuję, opowiem
jutro jak smakowało.
|