Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Podlasia czar...:)
Date: Mon, 02 Aug 2004 16:47:26 +0200
Organization: SPE ltd.
Lines: 26
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <cei2c5$suu$1@inews.gazeta.pl> <celd84$rss$1@news.lublin.pl>
<celjar$i67$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: host-04.pronet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1091457970 3714 80.55.14.76 (2 Aug 2004 14:46:10 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Aug 2004 14:46:10 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:209872
Ukryj nagłówki
In article <celjar$i67$1@inews.gazeta.pl>,
BasiaBjk <b...@q...pl> wrote:
> Użytkownik Regent napisał:
>
> >
> > Acha, i jeszcze jedno.
> > W Kodniu, przy kościele, obok kalwarii sprzedawany jest kwas chlebowy
> > produkcji miejscowych zakonnikow.
> > Jako, że zapijam się ty sklepowym to oczywiście nabyłem.
> > O rany, ale to był kwasssss ;-/
> > Nie dało sie tego wypić.
> > Nie miał nic wspólnego z tym sklepowym, ani tym bardziej tym z beczkowzów na
> > Ukrainie.
> > Przestrzegam...
>
> Ale przed czym? Dlaczego się nie dało? W Kodniu mamy spać w domu koło
> kościoła i juz mam ochotę na ten kwas :)
> Ukraiński mi bardzo smakuje i jak mogę, piję w dużych ilościach, ale
> ostatnio odkryłam po nim ze zdziwieniem potężnego kaca - co potwierdza
> Pilipiuk w "Księzniczce" :) Przy okazji pytanie do uczonych mężów ( i
> żon) - dlaczego po kwasie chlebowym ma sie kaca?
Ponieważ zawiera nieco alkoholu.
Władysław
|