Data: 2001-09-03 12:52:41
Temat: Re: Pop corn
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jerzy" <0...@m...pl> wrote:
>Ostatnio kupioną kukurydzę ochrzciłem mianem "cukurydza", pomimo dużej ilo
>ści soli użytej do gotowania i z masłem po ugotowaniu słodki smak był domi
>nujący.
>Jak się przed zakupem takiej ustrzec?
>pozdrawiam, Jerzy
Poobserwować. Na rynku możemy spotkać 4 gatunki kukurydzy :
1. pastewna na straganach obok sznurowadeł i pumeksu.
2. amerykańska cukrowa bardziej żółta (do gotowania)
3. amerykańska cukrowa bardziej biała.(do jedzenia głównie na surowo)
4. ta do popcornu ale o niej tylko słyszałam. (zaostrzone ziarenka)
Szczerze pisząc to według mnie 2 i 3 to ta sama tylko wcześniej
lub później zebrana.
Szukaj 2 albo tej polskiej z 1.
AgataW.
|