Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Potrawa z Zaslupia (cafe'wego)
Date: Sun, 4 Nov 2001 20:47:06 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <9s460q$q3c$1@news.tpi.pl>
References: <3...@n...fr>
NNTP-Posting-Host: dhcp17.webnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1004903258 26732 213.25.201.17 (4 Nov 2001 19:47:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Nov 2001 19:47:38 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78491
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ania Nieszkowska" <n...@n...fr> napisał w wiadomości
news:3BE5770E.481E063C@noos.fr...
> W dobroci serca postanowilam sie podzielic z gropowiczami, wspaniala
> zaslupiana potrawa..... Otoz wczoraj, wymordowana robota postanowilam
> zrobic cos odzywczego i dobrego, niekoniecznie wytwornego. W tym celu
> otwarlam paczuszke purée ziemniacanego w proszku . Na opakowaniu pisalo
> zeby wymieszac ten proszke z 1/3 mleka i 2/3 wody. Mleko zrobilam
> tudziesz z proszku (w lodowce nie znalazlam swiezego) a wode zastapilam
> bialym winem (ok 100 ml mleka wedlog przepisu i 200 ml wina na 100 g
> proszku), posolilam i popieprzylam. Jak juz bylo gotowe dorzucilam
> maselka. Potem podsmazylam boczek podwedzony (gotowiec, pokrojony w
> prozniowym opakowaniu 100 g) i na to rzucilam gotowe pure..... Jeszcze
> troszke pieprzu i juz....Wyszlo to pycha, tylko nie wiem czy bylam
> obiektywna bo w tym samym momencie pilam tez biale wino ktore sie ostalo
> w butelce. Tym niemniej uwazam ze tworczo aplikowalam zasady Cafe... Za
> 2 dni zrobie to samo tylko dorzuce troche smazonej cebulki
> Ania
pod wrazeniem
Mechcia jedzaca przez weekend same AntyZaSlupowe dania domowe
|