Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.internetia.
pl!news.intelink.pl!newsfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neost
rada.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Poziom grupy.
Date: Fri, 24 Oct 2008 08:04:04 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 35
Message-ID: <gdrp0d$dvi$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <gdrmdv$78p$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: abcn67.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1224828749 14322 83.6.229.67 (24 Oct 2008 06:12:29
GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Oct 2008 06:12:29 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Antivirus: avast! (VPS 081023-0, 2008-10-23), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:316498
Ukryj nagłówki
Użytkownik "SK" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gdrmdv$78p$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Na moje pytanie,co zrobić z trzech karpi, odpowiedziało
>
> kilka osób z tej grupy:
>
> 1)Aicha 1. Zupę z kulkami z rybiego mięsa.
> 2. Karpia w galarecie.
> 3. Karpia smażonego.
> Dziękuję ,punkty 2 i 3 wprowadza moja żona w życie.
> Myślałem o gefilte fisz , ale trochę zabawy z uzyskaniem
> mąki macowej.
> 2)Ikselka : Zamrozić - Wigilia niedaleczko :-)
> Bez sensu.
> 3)Protz :do smieci
> Bez sensu -jw.
> 4) Magdalena Bassett: to samo, co z dwoch.
> MB
> Zwrot retoryczny.
>
> Jak więc widać poziom grupy można ocenić na 25%
>
> SK
Mylisz się, działają tu trolle, więc pytania z "podstaw" wygladaja na
zaczepkę, aby kogoś zdołować lub załatwić mu kompa.
A karpie - cóż, proponuję zupę rybną - Karpie odfiletować - na kręgosłupie,
płetwach i warzywach ugotować wywar, a pod odcedzeniu nastawić warzywa -
marchewka, pietruszka i ziemniaki, przecier pomidorowy zasmażyć na wyciągu
ze słodkiej papryki dodać do wywaru. Doprawić. Pod koniec gotowania dodać
kawałki filetów i ugotować na bardzo wolnym ogniu, aby ryba się nie
rozpadła. Kto lubi może dodać lane kluseczki lub hałuszki. Przyprawy - jak
kto lubi.
|