Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przeboje ziemniaczane.
Date: 20 Oct 2003 00:20:35 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 68
Message-ID: <01a801c3968f$24f91820$7100a8c0@ap.siedlce.pl>
References: <7...@n...onet.pl>
<8...@4...com>
<008701c39232$fd69df20$7100a8c0@ap.siedlce.pl>
<g...@4...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1066602035 24954 192.168.240.245 (19 Oct 2003 22:20:35 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Oct 2003 22:20:35 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-Received: from Standard (ppp-cst202.warszawa.tpnet.pl [194.204.131.202]) by
kogut.o2.pl (o2.pl Mailer 2.0.1) with SMTP id 60AB91A338C for
<p...@n...pl>; Mon, 20 Oct 2003 00:19:22 +0200 (CEST)
X-Received: from Standard (ppp-cst202.warszawa.tpnet.pl [194.204.131.202]) by
kogut.o2.pl (o2.pl Mailer 2.0.1) with SMTP id 60AB91A338C for
<p...@n...pl>; Mon, 20 Oct 2003 00:19:22 +0200 (CEST)
X-Received: from Standard (ppp-cst202.warszawa.tpnet.pl [194.204.131.202]) by
kogut.o2.pl (o2.pl Mailer 2.0.1) with SMTP id 60AB91A338C for
<p...@n...pl>; Mon, 20 Oct 2003 00:19:22 +0200 (CEST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176847
Ukryj nagłówki
Bardzo dziekuje za tak wyczerpujace odpowiedzi. Musze to koniecznie
wypróbowac!
Pozdrawiam
M
----- Original Message -----
From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, October 17, 2003 3:22 PM
Subject: Re: Przeboje ziemniaczane.
> rany, dopiero teraz znalazlam Twojego posta, wiec pedze
> odpowiadac.:
>
> >>
> >> moj zelazny cheese and onion pie...
> >>
> >> dowolna ilosc ziemniakow ugotowac. pokroic cebuli - ile sie chce
> >> - lubisz malo - to malo,
> >
> >Ale jak ja kroic, w plasterki, kostke, czy podsmazasz ja przed dodaniem?
>
> surowa, w mala kostke najlepsza.
>
>
> >etc. zetrzec DUZO zoltego sera - w sumie
> >> dowolny, ale gumowate sery i te bezsmakowe lagodne sa do bani.
> >> moze byc juz troche porzechodzony i twardy - jak sie da zetrzec
> >> to jest dobry. wymeiszac najpierw prawie caly ser z kartoflami -
> >> im dluzej sie miesza tym bardziej ser sie topi i stapia z
> >> kartoflami, mieszac, az zacznei odchodzic calosc a la kula od
> >> brzegow garnka,
> >
> >Czy on ma sie jakos podgrzewac, czy mieszac ten ser z goracymi
kartoflami,
> >ale wtedy one sie rozpadna, a zreszta w trakcie krojenia znacznie
ostygna.
>
> a to ja nie napisalam ze trzeba zrobic puree z kartofli? o to
> bardzo przepraszam - ja juz chyba wiecej niz raz ten przepis
> podawalam, padam do nozek i o przebaczenie prosze. puree
> kartoflane, dodac ser, mieszac, mieszac, on sie ladnie roztopi,
> potem cebule dodac, dobrze zamieszac.
>
>
> > wmieszac cebule, wy;lozyc na dosc plaskie
> >> naczynei zaroodoporne (jak sie lubi chrupiaca skorke serowa, jak
> >> nie to moze byc mniejsze a glebsze). posypac reszta sera i piec
> >> w srednim piekarniku az powstanie w/w skorka.
> >>
> >> ja to moge jesc bardzo czesto, co gorsza , na zimno tez....
> >>
> >> trys, kartoflozerca
> >> K.T. - starannie opakowana
> >>
> >Prosze o wyjasnienie mi tych watpliwosci.
>
>
> to juz chyba wszystko?
>
> trys
> K.T. - starannie opakowana
>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|