Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: AgataW <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przekaski
Date: Mon, 04 Feb 2002 21:33:54 GMT
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <a3mufc$t93$1@news.tpi.pl>
References: <3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pac87.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1012858157 29987 217.96.222.87 (4 Feb 2002 21:29:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 4 Feb 2002 21:29:17 +0000 (UTC)
User-Agent: Noworyta News Reader/1.9b
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:94702
Ukryj nagłówki
<n...@i...pl> wrote:
>Witam,
>
>W sobote robie imprezke na kilkadziesiat osob. Chcialabym przygotowac jakies
>przekaski. Czy mozecie polecic cos smacznego i nie wymagajacego duzej ilosci
>pracy w przygotowaniach?
1. ze trzy rodzaje śledzi - przygotowanych na jedno chaps -
kwaśne, słodkie imbirowe i klasyczne. Każdy ląduje na głębokim
półmisku, obok sterta małych pomasłowanych kromeczek z ciemnego
pieczywa ( kromka na 4) i wielki zestaw wykałaczek i dla niezdar serwetki
2. dzban szybkiego gorcego barszczu z pudełka typu K...rr,
H....x, P.........szki osobiście doprawiony ziołami i czosnkiem -
do tego wykonane z gotowego ciasta francuskiego paluchy z
ziarnami, makiem, kminkiem itp. (szczegóły na mniamniamie) albo
paszteciki z kiełbasą w środku...
3..grzanki, grzanki i grzanki - znaczy na bazie bagietki i
naczosnkowanego sera. Cały blat w kuchni zastawiasz grzaneczkami i
na świeżo na chwilkę do piekarnika (byleby sera dużo setrzeć,
czosnku nasiekać i ziół prowansalskich nasypać) a obo w miseczce
doprawiony bazylią, zagrzany lub ostudzony sos pomidorowy ze
zmiksowanych pomidorów z puszki - słony lekko, pachnący bazylią
i pieprzem
AgataW.
|