Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!easynet-monga!e
asynet.net!dispose.news.demon.net!demon!grolier!easynet-fr!tengri.easynet.fr!no
t-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9nj4kh$gdq$1@zt.koszalin.tpnet.pl>
Subject: Re: Przyjęcie!!
Lines: 35
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <Ikbn7.955$mg1.30422@tengri.easynet.fr>
Date: Tue, 11 Sep 2001 00:43:48 +0200
NNTP-Posting-Host: 212.198.40.114
X-Complaints-To: a...@e...fr
X-Trace: tengri.easynet.fr 1000161704 212.198.40.114 (Tue, 11 Sep 2001 00:41:44 MET
DST)
NNTP-Posting-Date: Tue, 11 Sep 2001 00:41:44 MET DST
Organization: [Posted via] Easynet France
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67592
Ukryj nagłówki
Maja Wieckowska <m...@p...fm> a écrit dans le message :
9nj4kh$gdq$...@z...koszalin.tpnet.pl...
> W sobotę organizuje malutkie przyjęcie dla znajomych z dawnych czasów.
> Umówiliśmy się, że będzie to przyjęcie składkowe. Oni przyniosą kurczaka
> curry i sernik tzw. "chatka Puchatka". Chciałabym trochę zabłysnąć
> umiejętnościami tylko nie mam pojęcia co zrobić!!!! Potrzebuje dobrej
rady.
> Co by do tego kurczaka pasowało? Nie będę miała za dużo czasu bo wracam do
> domu dopiero w piątek wieczorem i wszelkie zakupy i przegotowanie czeka
mnie
> w sobotę. A poza tym mieszkam w małym miasteczku i nie wszystko tu kupię.
> Dlatego proszę o radę! Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź.
> Z góry dziękuję!
>
Czyli przynosza Ci mieso i deser. Porzebujesz wiec, logicznie, zablysnac
jarzyna i salatka.
Jezeli nie ma Ich (Krewnych i Znajomych Krolika) za duzo, to zrob kartofle w
folii, w piekarniku (+ sos z gestej smietany z koperkiem, szczypiorkiem,
sola i pieprzem) : po jednym (wielkim) kartoflu na leb.
(Po upieczniu rozcinasz folie na krzyz i wrzucasz sos po trochu, w trakcie
grzebania lyzeczka w ziemniaku - w trakcie kosumpcji)
Jako salatke proponuje... salate : rozerwij na kawaleczki i polej
vinaigrette (3 lyz. oliwy+ 2 lyz. soku z cytryny + rozgnieciony zabek
czosnku+ sol+ pieprz) + do wyboru :
- kawalki smazonego boczku...
- parmezan...
- lub (i to goraco polecam) 2 jajka na miekko (tez poszarpane na kawalki),
ale trzeba od razu podawac, jak cieple !
W kazdym wypadku (z wyjatkiem boczku) mozesz posypac pokruszonymi orzechami
(jezeli masz pod reka)
--
Niesz !
|